Headspawn: Pretty Ugly People (ep)

‘Pretty Ugly People’ blijkt een ep te zijn die eigenlijk al in mei vorig jaar werd uitgebracht maar die – hoe kan ook anders – ons door coronaperikelen nu pas bereikt heeft. Headspawn is een Braziliaanse band die werd opgericht in 2019 en garant staat voor een groovende mix van metal, funk en Braziliaanse ritmes. Op ‘Pretty Ugly People’ krijgt u vier nummers te horen die volledig live zijn opgenomen maar zonder publiek. Kortom alsof u een repetitie zou bijwonen. We horen een band die barst van energie en best wel groovende ritmes. In opener ‘Satan Goss’ zit bijvoorbeeld een baslijn om spontaan te beginnen kwijlen. De teksten handelen over de menselijke psyche en over maatschappij-kritische standpunten. Het gebeurt volgens ons niet zo vaak dat een band als debuut op de proppen komt met enkel live-tracks. Minstens gedurfd maar het zorgt er wel meteen voor dat je een band in zijn puurste vorm te horen krijgt. ‘Pretty Ugly People’ weet ons vier nummers lang best te boeien op muzikaal gebied maar we zijn niet op elk moment overtuigd van de zang. De rauwe grunts kunnen we echt wel smaken maar als zanger/gitarist Alf Cantalice zijn clean vocals bovenhaalt (er is overigens een enorme afwisseling tussen beide zangstijlen) dan missen we toch enige power. Kortom we vinden Headspawn een band om in de gaten te houden maar we vinden hen op dit moment het sterkst als ze gaan voor de brute energie en de rauwe zang.

K.H. (70)

Independent Release

Tracklist: 1. Satan Goss 2. Worthless Piece Of Shit 3. Voices 4. Satellite