Sir Reg: Kings Of Sweet Feck All

Sir Reg is een Zweedse band die voor een mix zorgt van punk rock en Celtic folk die doet denken aan o.a. The Rumjacks, Dropkick Murphys, Flogging Molly, The Pogues, …. Met ‘Kings Of Sweet Feck All’ is de band aan zijn zesde full-album toegekomen. Sir Reg werd in Köping in 2009 opgestart en bestaat uit de Ierse vocalist / (akoestisch) gitarist Breandan Sheeney en zes Zweedse muzikanten: Karin Ullvin (viool), Chris Inoue (gitaar (elektrisch)), Johan Sand (gitaar, elektrisch)), Daniel Petri (drums), Filip Burgman (mandoline) en Olle Karlsson (bass). ‘Kings Of Sweet Feck All’ telt elf tracks die erg aanstekelijk zijn als je van het genre houdt. Stuk voor stuk nodigen de tracks je uit tot wilde rondedansen dankzij het opzwepende tempo en ritme. Vernieuwend is het absoluut niet, maar wel heel goed, gedreven en energiek gebracht. Je voelt het enthousiasme van de muzikanten zo door de speakers de huiskamer in stromen. En dat werkt dan ook heel aanstekelijk. Wij, bij MUSIKA, hebben tafel, bureau en stoelen langs de kanten geduwd en hebben ons volledig uitgeleefd op de opzwepende zinderende muziek die Sir Reg hier neer zet. Op adem komen kan ook middels het gevoelige ‘Thank You For Your Lies’ waar het Ierse accent van Brendan mooi tot zijn recht komt. Daarna gaat het tempo weer de hoogte in en kan het rondedansen hervat worden. Met afsluiter ‘The Story’s Been Told’ kunnen we weer op adem komen terwijl samen klinken op …. Liefhebbers van het (sub)genre of van een van de eerder opgesomde bands kunnen dit nieuwe album van Sir Reg zowat blindelings aan hun collectie toevoegen.

Luc Ghyselen (82)

Despotz Records

Tracklist: 1. The Kings Of Sweet Feck All 2. Goodbye To All Your Freedom 3. Open The Pubs 4. Tosspot City 5. Thank You For Your Lies 6. The Coming Regime 7. Sober Up To Drink 8. Kick Out The Scum 9. The Stinking Mattress 10. Give Up The Drugs 11. The Story’s Been Told