Crazy Hammer: Roll The Dice

Het Franse Crazy Hammer kende een korte periode van activiteit tussen 1987 en 1991 waarin een tweetal demo’s werden uitgebracht. Eind 1987 / begin 1988 werd dan nog een acht tracks tellend full-album opgenomen, maar nooit officieel uitgebracht al liepen de bandleden er wel mee rond met cd-r versies. Pas sinds 2015 blijkt Crazy Hammer terug actief te zijn. Na ‘Resurrection’ uit 2020 is ‘Roll The Dice’ het tweede officiĆ«le full-album van dit gezelschap dat zich muzikaal laat gelden met traditional heavy metal. Het nieuwe album telt tien tracks die perfect in dat vakje passen. Dit betekent dat je voor vernieuwingen niet aan het juiste adres bent bij Crazy Hammer, wel krijg je heel degelijk opgebouwde nummers te horen die het, zeker in de jaren tachtig, zeer goed zouden gedaan hebben. Je krijgt immers een heel stevige basis van bass en drums te horen met de nodige souplesse om ook vlot van tempo en ritme te kunnen veranderen indien nodig. De krachtige riffs zorgen voor de ruwbouw terwijl de melodieus klinkende gitaarsolo’s ons weten te overtuigen. Ook op vocaal vlak stelt Crazy Hammer niet teleur, want de stem klinkt krachtig en toch vrij melodieus. Of dit dan genoeg is om de fanbasis uit te breiden, is een ander paar mouwen. Ook al omdat geen van de nummers er echt bovenuit steekt en we wekelijks, om niet te zeggen dagelijks, overstelpt worden met nieuwe releases. Toch mogen liefhebbers van het (sub)genre zich zeker wagen aan dit tweede full-album van Crazy Hammer.

Luc Ghyselen (75)

M & O Music 326

Tracklist: 1. Wondering 2. Roll The Dice 3. Walking Over You 4. Another Way 5. Never Show 6. Believe A Word 7. All For One 8. Pray For God 9. Spread Your Wings 10. We Fight