Psychisme: Le Seuil Des Sensations (ep)

Een aantal lezers van MUSIKA verwijten ons wel eens het black metal (sub)genre meer dan streepje voor krijgt als het op reviews aan komt. Hé, oké, we geven grif toe dat black metal en tal van zijn subgenres veelvuldig aan bod komt, maar of het (sub)genre dan ook een streepje voor krijgt, … Neem nu het Franse Psychisme, een black metal band dat ons met ‘Le Seuil Des Sensations’ een eerste vijf tracks tellende ep aan biedt. Een klein halfuurtje lang, zo’n vijfentwintig minuten is preciezer, worden we ondergedompeld in gitzwarte razernij die wij het best kunnen omschrijven als chaotisch. De snelheid ligt hoog, het gekrijs kerft diep, maar we kunnen slechts met heel veel moeite het ene nummer van het andere onderscheiden. Afsluiter ‘Neurasthénie’ is dan een heel vreemde eend in de bijt wegens gewoonweg akoestisch gitaarspel die dan het de rest van het halfuurtje vol maken. Dat er wel een aantal black metal adepten focussen op zo’n rauwe chaotische razernij kunnen we heel goed begrijpen, maar ons doet dit dus niets, of toch zo goed als niets. Psychisme heeft, als je het ons vraagt, nog bergen werk voor de boeg.

Luc Ghyselen (40)

Sounds Of Hell soh202105

Tracklist: 1. Dé(s)phasé(s) – I 2. Soubresauts 3. Dé(s)phasé(s) – II 4. Le Seuil Des Sensations 5. Neurasthénie