Releaseshow Malfested op 10 juni.

Op vrijdag 10 juni stelt Malfested zijn nieuwste werkstuk, ‘de ep Creations’, voor in TSAS te Harelbeke. Men wil er een heus feestje van maken en daarvoor werden ook wat extra bands uitgenodigd. Maken zodoende ook hun opwachting: Sartramus, Winter’s Wrath, Cathubodua en Dudsekop. Vanaf 18u00 kan je er binnen, terwijl de eerste band omstreeks 18u30 op het podium wordt verwacht.

Satramus is een melodic death metal gezelschap opgestart in 2020 in de buurt van Kortrijk. Alhoewel dit dus een nieuwe naam is in het grote metal landschap hebben de heren eerder al ervaring opgedaan bij uiteenlopende bands als Aborted, Liar, Chalice en Firestone.

Ook Winter’s Wrath kiest voor een melodic death metal sound. Veel weten wij, van MUSIKA, nog niet te vertellen over dit vijftal zodat dit dus een verrassing van formaat kan worden.

Cathubodua is er reeds sinds 2013 en zorgde reeds voor een knappe ep, ‘Opus I: Dawn’ (2016), en een full-album, ‘Continuum’ (2019). Wij, van MUSIKA, volgen dit epix symphonic metal gezelschap al een hele tijd en zien en horen ondertussen dat de sound harder, zwaarder en steviger is geworden dan in de beginperiode. Een aantal wisselingen in de line-up kunnen daar natuurlijk debet aan zijn. Maar hoe dan ook, Cathubodua staat steeds garant voor een knappe live show.

Dudsekop is een black metal band opgestart tijdens de corona pandemie door Joost “Josh Fury” Noyelle, u misschien bekend van bijvoorbeeld Liar of King Hiss. Samen met vier getrouwen zorgde hij voor het debuutalbum ‘Liksems’. Wij zijn intussen razend benieuwd hoe dit gezelschap live zal manifesteren, ook al omdat de teksten in het West-Vlaams (Iepers dialect) worden gebracht.

Maar het feestvarken voor deze avond is natuurlijk Malfested. Deze death metal band werd in 2020 opgestart in de buurt van Kortrijk. Een eerste zes tracks tellende ep, ‘Shallow Graves’, werd al vlug op de markt gebracht en nu staat Malfested te trappelen van ongeduld om zijn tweede ep op de wereld los te laten. Meteen een ideaal uitgangspunt om een feestje te bouwen.

Noteer alvast 10 juni in je agenda en kom dan ook effectief naar TSAS te Harelbeke, alwaar vijf bands, vijf goede redenen dus, hun beste beentje zullen voor zetten. Meer info vind je op de facebookpagina van Malfested.