Archie Caine: Tommy And The Angels

Muziek liefhebbers die houden van prachtige stemmen die ook nog eens symphonic metal, met een randje pop en / of rock, hoog inschatten, zullen een ferme kluif hebben aan het debuut van Archie Caine. Het debuut van deze vocalist / componist is er immers een om “u” tegen te zeggen, als je van het (sub)genre houdt. Samen met Bo Wilde en Holly Nichols, twee vrienden, probeert Archie Caine je hier een verhaal te vertellen van een kind dat echt ongelukkig is met zijn leventje. Gelukkig komt een engel langs die hem liefde, vreugde en veiligheid leert te ontdekken. Een echt fantasy verhaal dus dat muzikaal in goede banen werd geleid door Adrian Benegas Music en dat schitterend vocaal werd uitgewerkt door niet enkel Archie Caine, maar ook door zijn twee gast vocalisten: Dianne van Giersbergen (Ex Libris, ex-Xandria) en Damian Wilson (Headspace). Laat je meeslepen in de wonderlijke wereld die Archie Caine hier voor ons heeft uit getekend, laat je vervoeren door stemmen die de sterren uit de hemel zingen, laat je verrassen door de subtiele en mooie muzikale omlijsting. Wij horen invloeden van o.a. My Chemical Romance, Paramore, Evanescence, maar vooral van Nightwish in de sound van Archie Caine weerklinken, zonder dat een van de genoemde bands wordt nageaapt. Wij werden vanaf de opener, ‘TTGBITN’, ingeblikt door deze ‘Tommy And The Angels’ en konden niets anders dan genieten van de schoonheid, de kracht en de melodieën die hier worden uitgetekend. Echt mindere momenten kenden we niet tijdens deze prachtige muzikale trip zodat we bleven genieten tot en met de afsluitende klanken van ‘Epilogue’. Wel geven we grif toe dat we een boontje hebben voor de fantastische stem van Dianne van Giersbergen die voor ons de absolute blikvanger is op dit album. ‘Tommy And The Angels’ hoort dus zeker thuis in een verzameling symphonic metal albums.

Luc Ghyselen (92)

Independent Release

Tracklist: 1. TTGBITN 2. Faster 3. Meeting The Angel 4. Eden 5. Wonderland 6. Losing The Game 7. Chains 8. Tommy’s Lament 9. Happy Ever After 10. Epilogue