Junkyard Drive: Electric Love

Het Deense Junkyard Drive bouwt heel gestaag verder aan een muzikale carrière. De band werd in 2014 in Roskilde – is daar ook niet elk jaar een groot festival? – opgestart. Zo’n drie jaar later zorgde het gezelschap voor een eerste full-album. ‘Sin & Tonic’ uit 2017 viel bij ons – en niet alleen bij ons – in de smaak. Met opvolger ‘Black Coffee’ (2018) zette Junkyard Drive nog een paar stapjes vooruit: een concert tournee als support voor Eclipse bijvoorbeeld, maar ook een spot op Sweden Rock Festival. Met het tien tracks tellende derde album, deze ‘Electric Love’ hoopt de band – tegenwoordig bestaande uit Kris (vocals), Oliver Hartmann (gitaar), Sjus (bass) en Claus (drums, percussie) – nog een stapje voorwaarts te kunnen zetten. En, als het van ons afhangt, lijken de heren daar echt in te slagen. Nee, vernieuwend zullen we sound van Junkyard Drive niet noemen, wel enorm krachtig, catchy en aanstekelijk. Zo moeten we volmondig toegeven dat de heren voldoende kwaliteiten herbergen om ons hier tien nummers lang te overtuigen met dank aan de krachtige en toch melodieuze hard rock nummers. Bass en drums zorgen voor het heel stevige, en toch soepele, fundament. De krachtige riffs zorgen voor de nodige aanstekelijkheid en monden in elke track ook uit tot een heel knappe gitaarsolo. Maar de grootste troef voor dit gezelschap lijkt ons de machtige, soepele stem van Kris te zijn. De man bewijst telkens opnieuw zijn kunde en klasse. Terwijl we hem, noch de overige bandleden op een foutje kunnen betrappen, waren we lichtjes overdonderd door zijn vocale capaciteiten tijdens de openingsfase van ‘The Wonderland Of Temptations’ waar hij, enkel ondersteund door piano – wie is daar verantwoordelijk voor? – ons zowat om ver blaast. En dan hebben we het nog niet gehad over zijn vocale werk tijdens het daarop volgende ‘Mama’ waar hij werkelijk escaleert. Maar hij niet alleen, ook de overige muzikanten lijken tijdens deze track een extra accentje meer te kunnen geven. Maar opgelet, het is niet omdat wij er nu dit tweetal uit pikken dat de rest van de nummers van mindere kwaliteit zou zijn: het zijn gewoonweg de twee nummers die het meest impact hebben op ons gemoed. Fans van hard rock, classic rock en, waarom niet melodic metal, zullen hier heel wat tijd zoet mee gehouden worden.

Luc Ghyselen (90)

Mighty Music PMZ 367

Tracklist: 1. Let It Burn 2. Electric Love 3. Mr. Rock N’ Roll 4. Home 5. Let Me Love You 6. Tomorrow I Will Be Gone 7. Mind Eraser 8. The Wonderland Of Temptations 9. Mama 10. Free Your Mind