Miseration: Black Miracles And Dark Wonders

Het Zweedse Miseration ging in 2006 van start en is met ‘Black Miracles And Dark Wonders’ aan zijn vierde full-album toegekomen. Fans van de band hebben er zo’n tien jaar moeten op wachten daar voorganger ‘Tragedy Has Spoken’ er reeds in 2012 was. Zou het kunnen dat strubbelingen in de line-up daar verantwoordelijk voor zijn, want tegenwoordig lijkt Miseration noch enkel te bestaan uit Christian Älvestam (vocals (lead en backing) en Jani Stefanovic (extra lead vocals, gitaar, bass, keyboards, programmering). Maar hoe het ook zij, met ‘Black Miracles And Dark Wonders’ levert het tweetal een dijk van een death metal af. De sound van de band wordt gekenmerkt door heel melodieus gitaarwerk, super krachtige vocalen, technische hoogstandjes en mooie aanvullende accenten. Dit zorgt voor een heel gevarieerd werkstuk dat zowel heel melodieus klinkt als dat het kracht, agressie en dreiging uitstraalt. Kortom, een echte “must have” voor fans van melodic (technical) death metal. De heren laten er geen gras over groeien en openen meteen heel krachtig, agressief en dreigend met ‘The Seal Of The Eight-Pointed Star’. Het is meteen een schot in de roos met hoogstaand muzikaal geweld. De heren zorgen verder voor mooie tempo en ritmewisselingen zodat onze aandacht nergens de kans krijgt om ook maar even te verslappen. Na afloop van afsluiter ‘Connector Of The Nine Worlds’ hebben we geen enkele minder moment, laat staan een minder nummer, gehoord. Telkens opnieuw weten de heren ons te boeien middels knappe gitaarsolo’s, schitterende samenzang of het afwisselen van beide stemtimbres, mooie accenten via keyboards, stevige en strakke drumpatronen, machtige riffs, … ‘Black Miracles And Dark Wonders’ van Miseration is zodoende een “must have” album geworden voor elke liefhebber van (melodic) death metal.

Luc Ghyselen (94)

Massacre Records MASCD 1172

Tracklist: 1. The Seal Of The Eight-Pointed Star 2. Reign Of Fate 3. Desecrate, Dominate, Eradicate 4. Enuma Elish 5. Fed By Fire / Led By Blood 6. Kingdoms Turned To Sand 7. Shah 8. Connector Of The Nine Worlds