Veriteras: Shadow Of Death

Heel sporadisch krijgen we nieuw werk zomaar in de schoot geworpen. Dit gebeurde ook met het debuutalbum ‘Shadow Of Death’ van het Amerikaanse melodic death metal gezelschap Veriteras. “Onbekend”, zegt u. Ook voor ons was dit het geval maar na beluistering van dit negen tracks tellend schijfje, zijn we er van overtuigd dat Veriteras kan uitgroeien tot een gevestigde waarde in het internationale metal circuit. We krijgen immers heel krachtige maar ook heel melodieuze nummers te horen. Inspiratie voor die bundeling van kracht en melodie haalde Veriteras bij bands als Kalmah, Children Of Bodom en In Flames (begin periode). Geef toe, Veriteras heeft zijn invloeden / voorbeelden goed gekozen. Vanaf de eerste tonen van opener ‘Forever Enslaved’ stappen we mee in het muzikale verhaal dat Veriteras uit tekent. De korte gebalde tracks bevatten alle ingrediënten die nodig zijn om ons te boeien. Een heel krachtige sound, pakken melodie, een sterke opbouw, mooie arrangementen, agressief klinkende vocalen en zeer mooi opgebouwde gitaarsolo’s: we moeten het soms met veel minder stellen. Voeg daaraan toe dat de nummers best wel catchy klinken en dat ze stuk voor stuk lang blijven “hangen”, en je begrijpt waarom we Veriteras een mooie toekomst toekennen. De band weet ons met elke track opnieuw te overtuigen van zijn kunnen en na afloop van de laatste klanken van afsluiter ‘Death Machine’ hebben we slechts een advies: druk de repeat knop meer als de weerga in. Het enige nadeel, naar onze smaak, is dat deze muzikale snel is afgelopen, maar dan komt ons laatste advies van pas.

Luc Ghyselen (90)

Independent Release

Tracklist: 1. Forever Enslaved 2. Twilight 3. Dust To Dust 4. Endless Unknwon 5. Suomela 6. Slave To Fear 7. As The Darkness Falls 8. Barren 9. Death Machine