Secret Chord: Aurora

‘Aurora’ is het debuutalbum van de Portugese band Secret Chord, opgericht in 2015. En het is knaller geworden in het genre van de female fronted metal. Alles klopt gewoonweg aan dit album. Goeie nummers, prima gespeeld, top productie en een erg sterke zangeres. Ferm volume heeft deze dame maar bovendien beheerst ze diverse zangstijlen tot in de perfectie. Nu en dan horen we mannelijke grunts, wat we wel meer horen in dit genre. Dit is precies een album van een band die al jaren bestaat, diverse albums heeft uitgebracht en het klappen van de zweep kent. Zelden zo een goed debuutalbum gehoord. Dit is gewoonweg steengoede female fronted metal, hier en daar wat symfonische elementen, hier en daar wat gothic. Het doet soms wat aan Within Temptation en / of Leaves’ Eyes denken. Een toegankelijke sound voor een breed publiek zonder daarom te vervallen in commerciĆ«le poespas. Negen goede nummers waarvan je vrolijk wordt en spontaan de benen begint te zwieren of mee te deinen met leuke riffs, stevig drumwerk maar toch hard en complex genoeg om menig metalfan te bekoren. Maar vooral de zang van Raquel Subtil is van uitzonderlijk hoog niveau en geeft een extra dimensie aan de band. Moet live zeker de moeite zijn. Zeker een verrijking in het genre van de female fronted metal en zeker een band om verder te volgen.

Bart Verlinde (83)

Sleazy Rider Records

Tracklist: 1. Dawn 2. Everything Repeats 3. Lack Of Contact 4. Trust In Yourself 5. Empowement 6. Egocentric Lust 7. Never Again 8. Sickness 9. Demon Angels