Chip Z’Nuff: Perfectly Imperfect

Chip Z’Nuff is je waarschijnlijk bekend van Enuff Z’Nuff. Met ‘Perfectly Imperfect’ zorgt hij nu voor een nieuw solo-album. Chip zelf zorgt voor vocals, bass, gitaar en mellotron. Op lead gitaar haalde hij Joel Hoekstra, terwijl het drumwerk wordt verdeeld door Daxx Nielsen, Steven Adler (beiden op akoestische drum) en Daniel Hill (elektrische drums). Die laatste staat ook in voor extra percussie en orkestratie. Dit levert tien rustig voortkabbelende nummers op die ergens een mix vormen van pop, melodic rock en classic rock. En alhoewel elk nummer best wel aardig klinkt, doet het ons maar heel weinig tot niets. Ja, we veren telkens op als Joel een pittige gitaarsolo uit zijn instrument tovert, maar voor de rest horen we nummers die ons vooral doet denken aan werk van The Beatles, maar dan wel minder hoogstaand, minder inventief. Het is allemaal best leuk en aangenaam om naar te luisteren, maar vraag ons na afloop niet wat we nu precies gehoord hebben. Het passeert allemaal zo vluchtig en geen van de tracks blijft langer hangen dan zijn speelduur. Een gemiste kans dus voor Chip Z’Nuff als je het ons vraagt.

Luc Ghyselen (60)

Frontiers Records FRCD 1210

Tracklist: 1. The Church 2. Welcome To The Party 3. Doctor (I’m Going Down Can You Save Me?) 4. Ordinary Man 5. Heaven In A Bottle 6. Roll On 7. I Still Hail You 8. 3 Way 9. Heroin 10. Honaloochie Boogie