Wolves’ Winter: Qayin Coronatvs

Uit de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires is Wolves’ Winter afkomstig. Dit black metal gezelschap werd in 2008 opgestart en heeft in zijn bestaan één constante factor: vocalist Beelzebuth Nazgul. Op dit ‘Qayin Coronatvs’ – het debuutalbum trouwens van de band nadat men eerder toch reeds voor een live album (2011), twee demo’s, een split en twee ep’s zorgde – laat hij zich omringen met Orobas (gitaar, koorzang), Valefar (gitaar, koorzang, backing vocals), Azzuran (bass) en Nebiros (drums). Op tekstueel vlak zoeken de heren inspiratie bij spiritisme, necromantie en een dodencultuur. Het spreekt meteen voor zich dat black metal en blackened death metal daarvoor de muziekvormen bij uitstek zijn. Na een mysterieuze intro, ‘Consagration Of Qayin I’, barst het geweld meteen los tijdens ‘Dethroning The Fallen Ancients’. Brutaal, agressief en heel energiek beukend komt deze track uit de speakers geknald. Het tempo ligt meteen hoog en een donkere dreiging omhult het geheel. Voeg daar de heel intens klinkende vocalen aan toe en je begrijpt dat de sound van Wolves’ Winter alvast niet weggelegd is voor doetjes en watjes. Dat bewijzen de heren ook in de overige tracks terwijl ze een paar instrumentale intermezzo’s, met wat soundscapes, tussendoor laten horen die hun “voorliefde” voor een dodencultuur extra onder de aandacht brengt. We hebben het hier inderdaad over ‘Consagration Of Qayin II’ en ‘Consagration Of Qayin III’. Voor de rest gebruiken ze stevige agressieve en krachtige brutale stukken om hun gedreven sound over te brengen. Afsluiten doen de heren hier met ‘Kuoleva Lupaus’, origineel gebracht door Horna. Je hoort meteen een verschil in opbouw en arrangement en …, heel eerlijk, dit bevalt ons beter dan de sound die de heren uit zichzelf neerzetten. Toch is deze ‘Qayin Coronatvs’ een niet onaardig album geworden, al zullen we het zeker niet onder de noemer “essentieel” onderbrengen.

Luc Ghyselen (76)

Northern Silence Productions

Tracklist: 1. Consagration Of Qayin I 2. Dethroning The Fallen Ancients 3. Eclipsed By Fire 4. The Splendour Of Sulphurous Knowledge 5. Gnosis Of The No-Light 6. Mallevs Maleficarvm 7. Consagration Of Qayin II 8. Underneath The Drowned Stars 9. Ars Necromantia 10. Satvrnian Manifest 11. Conjuration 12. Consagration Of Qayin III 13. Kuoleva Lupaus