Thy Kingdom Will Burn: The Void And The Vengeance

Melodic death metal band Thy Kingdom Will Burn laat er alvast geen gras over groeien. De band ging in 2016 van start, zorgde een jaar later voor een eerste demo, die op zijn beurt een jaar later al opgevolgd werd door een drie tracks tellende ep. Een titelloos debuutalbum volgde dan weer vorig jaar en dan nu is het gezelschap – Janne Ruuskanen (bass), Lauri Virén (drums), Sami Kujala (gitaar, vocals) en Esa Virén (gitaar) – er al terug met een nieuw full-album. Terwijl we het debuutalbum niet slecht vinden, lijkt het ons dat Thy Kingdom Will Burn een stap voorwaarts heeft gezet met dit tweede album. ‘The Void And The Vengeance’ telt negen knap opgebouwde en gearrangeerde tracks. Elk nummer vormt een mooie symbiose van kracht en melodie met een heel solide en soepele basis van bass en drums. Op dit stevige fundament worden dan pittige riffs neergezet die kracht en aanstekelijkheid uitademen. Krachtige vocalen, zowel clean als rauwe en ruw, en heel melodieuze gitaarsolo’s ronden het geheel af. Terwijl de heren op het debuutalbum soms wat weifelend uit de hoek komen, ligt dit allemaal achterwege en lijkt het alsof Thy Kingdom Will Burn aan kracht en vooral aan zelfverzekerdheid heeft gewonnen. We waren bijvoorbeeld immers niet altijd even overtuigd van de stem van Sami, terwijl we daar nu geen aanmerkingen meer op hebben. Voeg daaraan toe dat de heren mooi variaties inbouwen in tempo en ritme en dat ze onze aandacht gemakkelijk weten vast te houden en je begrijpt dat dit tweede full-album van deze band best wel een heel mooie aanvulling is op een melodic death metal collectie. Wij hebben alvast genoten vanaf de eerste track – ‘Between Two Worlds’, waar de heren mooie afwisselingen tussen melodieuze stukjes en krachtige en energieke stukjes laten horen – tot en met de laatste tonen van afsluiter ‘Through The Broken Lens’. Misschien enkel spijtig dat geen van de nummers er écht bovenuit steekt, anderzijds is het ook zo dat geen van de nummers een teken van zwakte vertoont. Een aanrader voor elke melodic death metal fan.

Luc Ghyselen (88)

Scarlet Records SC 411-2

Tracklist: 1. Between Two Worlds 2. Disbelief 3. Veil Of Wicked Sky 4. Fortress Of Solitude 5. Nothing Remains 6. Barren Land 7. Siren Of Doom 8. Serpents 9. Through The Broken Lens