Straight Opposition: Path Of Seperation

Straight Opposition is een hardcore band afkomstig uit het Italiaanse Pescara. De band werd opgericht in 2004 en heeft vooral een indrukwekkend lijstje live-optredens op haar actief waarbij ze het podium deelden met zo ongeveer alle kleppers in het genre waarvan Madball, Slapshot, Terror en H2O slechts een heel beperkte greep is uit het aanbod. Enigszins verrassend kondigde de band in 2018 aan de stekker eruit te trekken. Al minstens even verrassend is hun terugkeer middels deze ‘Path Of Seperation’. We kunnen meteen iedereen geruststellen: Straight Opposition heeft nog niks aan agressie en energie verloren! Dertien nummers knallen in een rotvaart op nog geen half uur door de speakers. Hardcore op traditionele wijze is dit. Pompende, korte, krachtige riffs met dito drums en de rauwe vocals van Ivan Di Marco erbovenop. Teksten gaan zoals vanouds over onze samenleving en al hetgeen eraan schort. Vergelijkingen met andere bands zijn er in overvloed maar doen volgens ons niks terzake. Wie houdt van old school hardcore zal dit zeker weten te pruimen al zitten er ook duidelijke invloeden in de muziek vanuit het alternative rock-gebeuren of vanuit noise. Het onderscheidt Straight Opposition van vele andere bands én maakt het geheel ook afwisselend en boeiend. De hoofdmoot van de nummers klokt af rond de anderhalve minuut zodat ze in die typische hardcore stijl echt voorbijrazen in een tempo waar je duizelig van wordt. Er zijn enkele uitzonderingen zoals afsluiter ‘No Father’s Flag’ dat ruim over de drie minuten gaat en waarbij dan ook geregeld uit een ander vaatje wordt getapt en er al eens even gas wordt terug genomen. Toch boet het nummer daardoor niet in aan agressie zodat we mogen spreken van een meer dan geslaagde uitsmijter. Aangenaam luisterstuk zonder meer en bijgevolg een geslaagde reünie.

K.H. (80)

Time To Kill Records

Tracklist: 1. Outsider By Choice 2. July 019 3. Workstation – DeadBox 4. The Next Revolution 5. Delusion Of Omnipotence 6. (She’s Still) Pro Choice 7. Path Of Separation 8. Persona 9. Secrets Of Your Militance 10. It’s Killing Time 11. From The Cradle To The Grave 12. No Age To Xclaim! 13. No Father’s Flag.