SkullFest is er opnieuw op zaterdag 4 juni 2022.

Op zaterdag 4 juni is er een nieuw editie van SkullFest, een zeer aangenaam festival dat steevast georganiseerd wordt in Cityhall Oosthove te Wervik. Vijf bands zullen er dit jaar een zinderend feestje van proberen te maken. We zetten die, zoals je van MUSIKA gewoon bent, even op een rijtje.

Bèta is afkomstig uit de omgeving van Kortrijk alwaar de band pas in 2017 werd opgestart. Je kan het gezelschap ergens situeren tussen post grunge en stoner rock met soms wat ook invloeden uit progressive rock. Veelzijdigheid troef dus bij deze band die ook in 2019 dit festival mocht openen.

Ook Shocker is uit de buurt afkomstig, daar de band zijn “thuishaven” heeft in Kuurne. Deze band zorgt voor traditional heavy metal en ging in 2018 van start. De heren hebben een titelloze ep op hun conto, – Voor bespreking, zie onze rubriek “CD review”. –, maar komen tijdens live concerten, volgens onze smaak, een stuk beter tot hun recht.

Scavenger kan je ook al in het vakje traditional heavy metal onderbrengen. Deze band werd in 1984 opgestart en gaf er twee jaar later, in 1986, na een full-album, ‘battlefields’ (1985), de brui aan. Sinds 2018 kriebelde het echter bij twee mensen en werd de band nieuw leven ingeblazen met ditmaal een vrouw achter de microfoon. Intussen is niemand van de originele line-up er nog bij.

Het eveneens Belgische Killer moet eigenlijk niet voorgesteld worden. De band ging in 1980 van start en zorgde al vlug voor een paar knappe full-albums waar de band eerst nog wat vergeleken werd met Motörhead. Maar uiteindelijk heeft Killer wel een eigen gezicht ontwikkeld. Dat de band een aantal keertjes op non actief stond doet geen afbreuk van hun kunnen, kracht en populariteit. In de discografie van deze band vind je zeven full-albums en daarvan is ‘Monsters Of rock’ uit 2015 het meest recente werkstuk. Ook voor deze band geldt de stelregel: hoe goed de albums ook zijn, tijdens live concerten klinkt men nog steeds iets overtuigender.

Sinds een aantal edities van SkullFest kiest de organisatie er voor om af te sluiten met een “tribute” band. Deze keer krijgt Loudfire de eer om het festival op passende manier af te sluiten. Het gezelschap kiest voor covers uit het omvangrijke “hard rock songbook” en brengt dan ook versies van top artiesten als o.a. Whitesnake, Deep Purple, Iron Maiden, Y&T, Gary Moore, Dio, Alice Cooper en Europe om het maar bij die te houden. Kortom, een soort van “Juke Box” die de jaren tachtig doet herleven.

Wie dus van traditional heavy metal, hard rock en / of classic rock houdt, kan bijna niet om dit leuke festival heen. SkullFest probeert ook de drempel zo laag mogelijk te houden en probeert dit vooral te doen door heel democratische prijzen op gebied van drank en food te hanteren. En als je er dan kwalitatieve muziek bij krijgt, moet je toch niet lang twijfelen. Meer info i.v.m. deze editie van SkullFest vindt je op www.skullfest.be