Deserted Fear: Doomsday

Het Duitse Deserted Fear, een melodic death metal gezelschap opgestart in 2007, zorgt met ‘Doomsday’ voor zijn vijfde full-album. De intro van dit album, ook gewoonweg ‘Intro’ getiteld, nodigt alvast uit om je voluit op deze luister belevenis te storten, al is het duidelijk dat je de death metal sound van de heren – Manuel “Mahne” Glatter (vocals, gitaar), Simon Mengs (drums) en Fabian Hildebrandt (gitaar, bass) – pas echt leert kennen vanaf ‘Part Of The End’. En dat zorgt voor een pakkende belevenis met krachtige vocalen waar voldoende melodie in te vinden is, maar waar ook dreiging en agressie van uit gaan. Ook het puur muzikale herbergt deze ingrediënten zodat kracht, agressie en melodie mooi worden samengebundeld in goed opgebouwde en knap gearrangeerde nummers die ons alvast boeien van begin tot eind. Een echte uitschieter onder de elf tracks kunnen we u niet direct meegeven, daarentegen staat wel dat de heren nergens een steekje laten vallen, laat staan dat er een miskleun langs komt. ‘Doomsday’ luistert dus vlot weg en zou al even vlot zijn weg naar liefhebbers van het genre moeten kunnen vinden. Vergelijkingen maken met andere bands is steeds een gevaarlijk gegeven, omdat elke band eigenlijk als zichzelf klinkt. Toch zouden we de naam In Flames durven laten vallen als we het hebben over Deserted Fear, al klinkt het stem timbre van “Mahne” natuurlijk niet precies als dit van Anders Fridén. ‘Doomsday’ is dan ook een knappe aanvulling voor een melodic death metal collectie geworden.

Luc Ghyselen (88)

Century Media

Tracklist: 1. Intro 2. Part Of The End 3. Idols Of Triumph 4. Follow The Light That Blinds 5. Fall From Grace 6. At Its End 7. Reborn Paradise 8. The One Desire 9. Call Of Emptiness 10. Voices Of Fire 11. Doomsday