WildFest is er terug op 27 en 28 mei.

Liefhebbers van hard rock, glam metal, sleaze en aanverwante (sub)genres mogen vrijdag 27 en zaterdag 28 mei al met rood aankruisen in hun agenda. Dan is er immers een nieuwe editie van WildFest, dat gewoontegetrouw opnieuw door gaat in JC De Spiraal te Geraardsbergen. Vijftien bands zullen er het beste van zichzelf geven tijdens deze dagen. Wij zette ze, zoals je van MUSIKA gewoon bent, even op een rijtje en geven je wat (extra) duiding.

Op vrijdag 27 mei kan je je verwachten aan zeven bands.

Het Belgische All I Know krijgt de moeilijke opdracht om het festival te openen. Dit gezelschap staat voor een mix van melodic rock en AOR en leverde, voor zover wij van MUSIKA weten, een full-album af.

Black Diamonds is afkomstig uit Zwitserland waar de band in 2004 werd opgestart. Muzikaal kan je dit gezelschap in het vakje glam rock situeren. De heren zorgden reeds voor vier full-albums waarvan ‘No-Tell Hotel’ uit 2021 het meest recente is. – Voor bespreking, zie onze rubriek “CD review”. –

Het Zweedse Wildness werd in 2014 opgestart en citeert bands als Dokke, Def Leppard, Kiss, FM en Europe als voornaamste bronnen van inspiratie. Een mix van melodic rock en hard rock vormen dan ook de basis van hun sound. Het gezelschap zorgde reeds voor twee full-albums waarvan ‘Ultimate Demise’ uit 2020 het meest recente is. – Voor bespreking, zie onze rubriek “CD review”. –

Het Britse Vega staat voor een mix van melodic rock en AOR en dat reeds sinds de opstart in 2009. De band zorgde ondertussen ook reeds voor zeven full-albums waarvan ‘Anarchy And Unity’, dat vorig jaar op de markt kwam, het meest recente werkstuk is. – Voor bespreking, zie onze rubriek “CD review”. –

The Cruel Intentions zijn afkomstig uit Noorwegen en meer bepaald uit Oslo waar de band in 2015 werd opgestart. Ze zorgen voor een mix van hard rock, glam metal en sleaze en zijn, naar verluidt, vooral tijdens live concerten een ware sensatie. In de discografie van dit gezelschap vinden we en aantal singles, maar ook een full-album: ‘No Sign Of Relief’.

Het Amerikaanse Kickin’ Valentina werd in 2013 in Atlanta, Georgia opgestart en drukt zich muzikaal uit met hard rock. De band zorgde reeds voor drie ep’s en evenveel full-albums. Het laatste werkstuk van deze heren is het full-album ‘The Revenge Of Rock’ dat vorig jaar in de winkelrekken terecht kwam. – Voor bespreking, zie onze rubriek “CD review”. –

Het Zweedse Crazy Lixx mag de eerste dag afsluiten. Deze band, afkomstig uit Malmö, werd in 2002 opgestart en zorgt voor een mix van glam metal en hard rock. Het gezelschap zorgde ondertussen reeds voor zeven full-albums waarvan ‘Street Lethal’ uit 2021 het meest recente is. – Voor bespreking, zie onze rubriek “CD review”. –

Op zaterdag 28 mei krijg je een band meer te zien en te horen zodat er acht bands hun opwachting maken.

Het Belgische Rebel’s End mag de tweede dag op gang trappen. Deze band is afkomstig uit de buurt van Antwerpen alwaar de band in 2016 werd opgestart. De heren zorgden ondertussen voor twee full-albums om hun mix van hard rock en heavy metal kenbaar te maken. Het meest recente werkstuk is ‘Sing To The Devil’ (2021). – Voor bespreking, zie onze rubriek “CD review”. –

Reach is afkomstig uit Zweden alwaar de band in Stockholm in 2012 werd opgestart. Een mix van melodic rock en hard rock is je deel bij dit gezelschap dat reeds voor twee full-albums in stond en daarvan is ‘The Great Divine’ uit 2018 het meest recente.

Speed Stroke is een glam rock / hard rock / sleaze band uit Italië. Als we goed hebben kan je reeds drie full-albums van dit gezelschap op de markt vinden en daarvan is ‘Scene Of The Crime’ uit 2020 het meest recente van.

Het Belgische WildHeart mag op zijn eigen festival natuurlijk niet ontbreken en de heren spelen dus een echte thuiswedstrijd. Deze band, die in 2014 werd opgestart, zorgt voor een knappe mix van hard rock en glam metal. De heren zorgden reeds voor twee full-albums en daarvan is ‘No Love’ uit 2019 het meest recente. – Voor bespreking, zie onze rubriek “CD review”. –

Temple Balls is dan weer afkomstig uit Finland, meer bepaald uit Oulu alwaar de band in 2009 werd opgestart. Dit gezelschap kiest voor een mix van melodic heavy metal en hard rock om zich te laten gelden. Het gezelschap zorgde ondertussen ook voor drie full-albums en daarvan is ‘Pyromide’ uit 2021 het meest recente.

Ook Shiraz Lane is afkomstig uit Finland. Deze hard rock band werd in 2011 opgestart en zorgde voor twee full-albums terwijl een nieuw album wordt aangekondigd voor augustus.

Maverick werd in 2012 opgestart in het Noord Ierse Belfast. De band zorgde reeds voor vier knappe full-albums en daarvan is ‘Ethereality’ uit 2021 het meest recente werkstuk van. – Voor bespreking, zie onze rubriek “CD reveiw”. – Maar het is vooral tijdens live concerten dat deze heren ons werkelijk weten te overtuigen met hun mix van hard rock en melodic metal.

H.E.A.T. mag deze editie van WildFest afsluiten. Deze Zweedse band werd in 2007 opgestart en zorgt voor een zinderende mix van hard rock, arena rock, glam metal en heavy metal. Het gezelschap zorgde reeds voor zes full-albums waarvan ‘H.E.A.T. II’ uit 2020 het meest recente is. – Voor bespreking, zie onze rubriek “CD review”. – Vooral tijdens live concerten slaat dit gezelschap gensters.

Zo heb je meteen vijftien goede redenen om je tickets te gaan bestellen voor deze editie van WildFest. Noteer dus vrijdag 27 en zaterdag 28 mei in je agenda. Indien je meer info nodig hebt, verwijzen we je naar www.thewildfestival.com of naar de facebookpagina van dit evenement (https://www.facebook.com/events/de-spiraal/wildfest-2022-may-27-28-glam-sleaze-melodic-hardrock-festival/214099173771253/).