Au Clair De Lune: Diaphanous Deities

Au Clair De Lune is een project van de Italiaanse artiest Leonard dat hij in november 2020 in het leven riep om zijn visie op blackgaze / post black metal weer te kunnen geven. Deze ‘Diaphonous Deities’ werd in lente en zomer van 2021 in elkaar gestoken en omdat de man dan nog heel wat inspiratie over had volgde in de winter van datzelfde jaar nog een tweede full-album met ‘Au Clair De Lune’. Dit acht tracks tellend album zorgt in ieder geval voor een sound die het belooft te hebben: een mix van stevige post black metal stukken afgewisseld met rustiger, sfeervolle fragmenten die zo een boeiende contrast vormen. Zo zorgt hij ook voor variatie in de vrij lang uitgesponnen nummers. Wij zijn vooral te spreken over de felle, zelfs soms furieuze, uitbarstingen waar het dreigende en in duisternis gehulde kille bestaan van black metal de bovenhand neemt. De rustiger, sfeervolle en atmosferische stukken, vinden we zeker niet slecht en zorgen dus voor de nodige variatie en het contrast. Enig nadeel, vinden wij althans, is het feit dat de vocalen wat te diep in de mix blijven steken, al zijn er nog een pak bands / projecten in dit (sub)genre die zo te werk gaan. Misschien een idee om het anders aan te gaan pakken en om zo een extra accentje te creĆ«ren die ervoor zorgt dat muziekfanaten je eerder opmerken. Daarnaast willen we toch ook nog meegeven dat de sfeervolle, rustige fragmenten ons over het algemeen te rustig, te gepolijst, te kalm in de oren klinken, precies alsof ze iets zeemzoets moeten / wille neerzetten. En daar passen we dan ook voor. We vermoeden dat je ondertussen begrepen hebt: deze ‘Diaphanous Deities’ van Au Clair De Lune heeft zijn momenten. Momenten waar we begeesterd en overtuigd van zijn, maar telt ook (iets te veel) fragmenten die ons minder kunnen bekoren. Vandaar ook onze eindscore.

Luc Ghyselen (68)

Northern Silence Productions

Tracklist: 1. Promenade Au Clair De Lune 2. Night Of Early Spring Waters 3. Diaphanous Deities 4. Endimione 5. Kiss Of Venus 6. Starry Cypresses 7. Gates Of April 8. Ethereal..Eternal