Hyperia: Silhouettes Of Horror

Hyperia lijkt me een sympathieke bende. Vier Canadese kids die stapel zijn van thrash en gewoon een kopie willen maken van de muziek van hun idolen. Wie zijn ze? Wat doen ze? Wat en waarom … dat weten we dus al. De band bestaat uit zangeres Marlee Ryley, een brulkonijntje met kloten aan haar lijf. En verder heb je broer Colin Ryley op lead gitaar, David Kupisz op gitaar en Scot De Gruyter op basgitaar. Jordan Macguire verliet in 2020 de band, dus is de post van drummer blijkbaar vrij. Als je je geroepen voelt, gaan … zou ik zeggen. ‘Silhouettes Of Horror’ is de opvolger van debuut ‘Insanitorium’, een cd die uitkwam in januari 2020 op Sliptrick Records. De band heeft met het debuut twee keer de bal mis geslaan. Vooreerst kwam het album uit vlak voor de covid-pandemie. Ze konden geen beter moment kiezen om het toeren te nekken. Bovendien tekenden ze bij Sliptrick Records, een label dat niet geheel betrouwbaar is. Dus is ‘Insanitorium’ grotendeels de mist ingegaan. De nieuwe brengen ze zelf uit. Ik vermoed dat ze geen tweede keer hun Canadese kontjes wilden verbranden. Gelijk hebben ze. Over de muziek kunnen we kort zijn: onversneden, onvervalste, honderd procent pure thrash. Als je houdt van het debuut van Nervosa of van Mortillery, dan ga je dit best weten te pruimen. Het is vanaf de start rechttoe, rechtaan, recht in je bakkes thrash. Geen seconde nemen ze gas terug. Ontdek vooral niets nieuws. Niet dat dit een probleem hoeft te zijn. Eens lekker complexloos thrashen kan een mens deugd doen. Oh ja, en het laatste nummer heet ‘Gimme Gimme Gimme’. Ik hoop alleen maar dat Marlee en co asap een podium vinden om hun kunstjes te demonstreren. Ik ben vragende partij. Als Unleash The Archers vanuit Vancouver hier de buurt kan onveilig maken, dan moet dit geen probleem zijn voor Hyperia. Canada lijkt me wel een land naar mijn hart: Unleash The Archers, Mortillery, Kobra & The Lotus, Lutharo, Kittie, Spiritbox, Lee Aaron, Alissa White-Gluz, Breaking The Silent, The Order of Chaos, … Voeg daar nu dus Hyperia aan toe. Laat die pot met maple syrup maar komen. Dan heb ik meteen het geschikte materiaal om stroop aan de mond te smeren als ze afzakken naar de lage landen.

Frederik Blieck (75)

Independent Release

Tracklist: 1. Hypnagogia 2. Intoxication Therapy 3. Experiment 77 4. Severed 5. Prisoner Of The Mind 6. Terror Serum 7. Whitecoat 8. Silhouettes Of Horror 9. Operation Midnight 10. Pleonexia 11.Gimme Gimme Gimme (Abba cover)