Sartori: Dragon’s Fire

Met ‘Dragon’s Fire’ levert Sartori zijn debuutalbum af, een negen tracks tellend album dat net iets meer dan een half uur van je tijd nodig heeft om zich te laten beluisteren. Je kan deze nieuwe band onderbrengen in het vakje power metal. En zoals het elke band beaamt, zegt ook het viertal van Sartori – Andy A. Sartori (gitaar), Scott Board (vocals), Rod Viquez (bass) en Dino Castano (drums) – dat ze nader klinken dan de meeste bands in een bepaald (sub)genre. Wij gaven het album alvast een kans maar hebben eigenlijk niet echt iets nieuws ontdekt. Ja, we geven grif toe dat het kwartet meestal mooi opgebouwde nummers neerzet waar kracht, melodie en zelfs aanstekelijkheid samen komen in episch getinte nummers waar het flitsende neo classical gitaarwerk van de voornaamste componist van de band, Andy A. Sartori, een centrale plaats in neemt. Verder vinden we de krachtige cleane stem van Scott een pluspunt, terwijl bass en drums voor het soepele maar stevige fundament zorgen. Maar daar houdt het dan ook op, want we horen een doffe productie langskomen die het geluid geen goed doet. Verder hebben we alvast onze bedenkingen bij het korte instrumentale niemendalletje ‘Little Aria In G Major’ dat helemaal niets toevoegt aan de vibe van dit album en is ook het instrumentale ‘Castles Of Lost Souls’ gewoonweg een uitgesponnen gitaarsolo met begeleiding van drums en bass. Een nummer dus dat “kijk eens, mama, wat ik allemaal kan” uitroept. Flitsend, ja, … vingervlug, eveneens ja, … maar waar leidt het naartoe? Wij zijn dan ook gelukkig dat het na een goed halfuur voorbij is.

Luc Ghyselen (60)

Rockshots Records

Tracklist: 1. Evil Hearts 2. One Distant Heart 3. From Hell To Heaven 4. Little Aria In G Major 5. Devil In Disguise 6. Through The Eyes Of My Soul 7. Castles Of Lost Souls 8. Battles In The Distant Lands 9. Dragon’s Fire