Serpent Noir / Sargeist: Transcendental Black Magic

‘Transcendental Black Magic’ is een split van het Griekse Serpent Noir en het Finse Sargeist. Het Griekse black metal ensemble werd in 2006 opgestart en zorgde eerder reeds voor drie full-albums, een ep en twee splits. Op deze ‘Transcendental Black Magic’ krijgt het gezelschap ruimte voor vier tracks die heel dof en rauw over je heen denderen. Wij vinden de nummers niet slecht, maar ze blijven niet echt hangen. Net alsof ze wat dreiging en duisternis missen. Kracht en kilte zijn wel voldoende voorhanden, maar toch smaken deze vier tracks ons niet ten volle. Heel anders is het gesteld met de drie tracks van Sargeist die wel alles bevatten om ons te overtuigen. Dit gezelschap, opgestart in 1999, heeft al wat meer ervaring opgedaan. – Wie zien in de discografie o.a. een aantal demo’s, drie ep’s, vijf full-albums en een aantal split releases opduiken. – In ieder geval kan dit gezelschap ons wel overtuigen middels de kille rinkelende riffs, de dreigende vocalen, de kracht die van elk nummer uitgaat, én de duisternis die hun sound weet te creëren. Voeg daar een pak gedrevenheid en energie aan toe, en je begrijpt wat we bedoelen. We gaan alvast niet beweren dat Sargeist nieuwe wegen inslaat, verre van zelfs, maar elk van de drie tracks weet ons te overtuigen. Sargeist wint voor ons dan ook overduidelijk van Serpent Noir en de tracks van Sargeist zullen ongetwijfeld nog veel opduiken in onze playlist. Die van Serpent Noir daarentegen …

Luc Ghyselen ((60) Serpent Noir / (85) Sargeist)

World Terror Committee W.T.C. 205

Tracklist: 1. Serpent Noir – Throne Of Satanas 2. Serpent Noir – Endless Night Of Lilith 3. Serpent Noir – Epiklisis Tou Eosforou 4. Serpent Noir – Daemon Behind The Bars 5. Sargeist – God Of The Darkest Dawn 6. Sargeist – Spirit Nox Famuli 7. Sargeist – The Eleventh Claw