Zwaard: Bloed En Wijn (ep)

‘Bloed En Wijn’ is het allereerste werkstuk van Zwaard, een Nederlandse black metal entiteit. Wie er schuil gaat achter deze bandnaam konden we tot op heden nog niet achterhalen. Wel kunnen we je laten weten dat ‘Bloed En Wijn’ drie tracks telt die telkens een Romeins cijfer als titel meekrijgen. Op muzikaal vlak krijg je heel krachtige furieuze tracks te horen die aan een heel stevig tempo voorbij komen. Het geheel klinkt heel rauw, met de nodige dreiging en omhuld met voldoende kilte en duisternis. En alhoewel black metal best wel een, om niet te zeggen meerdere streepjes voor krijgt in onze opinie als het gaat omtrent metal in het algemeen, moeten we je teleurstellen. Zowel ‘I’, ‘II’ als ‘III’ zijn niet echt ons ding. Ja, het was goed om de tracks eens gehoord te hebben, maar je moet ons na afloop van dit klein halfuurtje niet echt vragen wat we precies gehoord hebben – ja, duister ingekleurde rauwe black metal –, wat dat zijn we op slag vergeten. Indien Zwaard ons ooit zal willen overtuigen zal men met een werkstuk moeten afkomen dat beduidend veel beter is dan ‘Bloed En Wijn’.

Luc Ghyselen (50)

Argento Records

Tracklist: 1. I 2. II 3. III