Exhaustion: Cold Death Embrace (ep)

Dit Exhaustion is een Italiaans trio dat met ‘Cold Death Embrace’ zijn debuut aflevert. Niet dat de heren ā€“ Elia M. (gitaar, vocals), Federico ā€œVā€ (bass) en Luca L. (drums) ā€“ nog groentjes zijn in het vak, want ze deden ervaring op bij o.a. The Fall Of Rome en Riul Doamnei. Het drietal zorgt hier voor heel energiek en gedreven klinkende nummers die een mix vormen van heavy metal, speed metal en black metal. Vernieuwend is het allemaal niet, maar het klinkt allemaal wel degelijk, al hadden wij toch op wat meer variatie gerekend. Verwacht je dus aan zeer krachtig klinkende, aan een stevig tempo gebrachte nummers met dreigende en ietwat kil klinkende vocalen. De heren razen dan ook woest en dol doorheen de vijf tracks op dit schijfje en hebben een duidelijk doel voor ogen: gevangenen maken is compleet uit de boze. Het lijken ons alvast vijf tracks waar een stevige mosh pit of circle pit mee kan gehouden worden. Zet je verstand dus een tijdlang op nul, en laat je meesleuren op het helse tempo en ritme van dit debuut van Exhaustion.

Luc Ghyselen (70)

Naturmacht Productions NP 144

Tracklist: 1. Heavy Metal Hikers 2. The Pale Horse Named Death 3. Midnight Sasquatch 4. Entrenched Skies 5. War Flags