Cantique Lépreux: Sectes (ep)

Cantique Lépreux is een Canadees black metal project opgestart in 2014. Het trio – Blanc Feu (gitaar, vocals, keyboards), Matrak (bass) en Cadavre (drums) – zorgt voor pure onvervalste black metal. De heren zorgden eerder reeds voor twee full-albums, maar die lieten we aan ons voorbij gaan wegens andere opdrachten. Deze vier tracks tellende ep wilden we dan wel weer aan een luistersessie onderwerpen. Het trio opent meteen heel furieus, intens, gedreven en energiek met ‘Sacrements de la Vengeance’. Meteen is de toon gezet want het stevige tempo wordt maar hier en daar onderbroken om wat op adem te komen om er dan weer volle gas vooruit tegen aan te gaan. Cantique Lépreux zal geen prijzen winnen voor originaliteit, maar misschien wel voor hun furieuze uitbarstingen of voor hun energiek en gedreven gebeuk. Zet even je verstand op nul, en laat je meedruiven op deze duivelse kille en donkere vibes van Cantique Lépreux. Indien je, net als wij bij MUSIKA, de eerste twee full-albums langs je liet voorbij gaan, kunnen deze vier intense tracks je misschien overtuigen om eens achterom te kijken en die albums alsnog in huis halen. Wij zijn best wel tevreden met het afgeleverde werk, maar hadden toch liever wat meer variatie in kracht, tempo en ritme gekregen. Nu houden we het bij “heel zeker niet slecht, maar …”.

Luc Ghyselen (72)

Eisenwald EISEN 196

Tracklist: 1. Sacrements de la Vengeance 2. Le repaire des anges galeux 3. Lune défroquée 4. Coterie