Empyreal Sorrow: Harm(ony) Within (ep)

Het Duitse Empyreal Sorrow – Sebastian Moser (bass, vocals), Julian Osterried (drums), Markus Winter (gitaar), Martin Hofbauer (gitaar) en Martin Szeike (vocals) – werd pas in 2019 opgestart. In 2020 zorgde het vijftal reeds voor een knap full-album, ‘Praey’, dat ook bij MUSIKA, een mooie review meekreeg. Nu is het kwintet er al terug. Dit keer zorgen de heren voor een vier tracks tellende ep die ‘Harm(ony) Within’ als titel meekreeg. De titel is eigenlijk al een mooi voorbeeld van hoe de sound van dit gezelschap te omschrijven: de heren zorgen immers voor melodic death metal en daar komt melodie, harmonie en kracht bij kijken. Terwijl opener ‘Cursed By The False Promise’ nog eerder een rechttoe rechtaan melodic death metal nummer is, krijg je tijdens de tweede track, ‘Heartfelt Disease’, ook een heel pak leed te horen in de vocalen die perfect aansluiten bij het melodieuze en harmonieuze aspect dat Empyreal Sorrow neerzet. Ook op puur instrumentaal vlak krijg je ene mix van krachtiger stukken en zachter fragmenten, die leed uitstralen, te horen. ‘No Absolution’ is opnieuw een stuk krachtiger en meer recht door zee. Toch blijf je onderhuids kriebels voelen van leed en miserie. Afsluiter ‘Night Re-Armoured LXEKR Remix’ vinden we minder geslaagd door het feit dat dit een remix versie is en de elektronica het eigenlijke nummer te veel onderdrukt. Spijtig, want laat die elektronische brij achterwege en we vermoeden dat er een echt wel prachtig nummer onder schuilt. Toch zullen de drie overige tracks voldoende zijn om de fans van melodic death metal over de streep te trekken.

Luc Ghyselen (78)

Independent Release

Tracklist: 1. Cursed By The False Promise 2. Heartfelt Disease 3. No Absolution 4. Night Re-Armoured LXEKR Remix