Inner Missing: Dead Language

‘Dead Language’ is het negende full album van deze doom / gothic band uit Sint Petersburg (Rusland) . Het vorige album ‘Deluge’ kreeg van mij een mooie score: 90/100. Afwachten dus of het nieuwe album hun vorige kon evenaren. En na één draaibeurt wist ik het al: dit was wederom een prima album. Het openingsnummer ‘Dead Language’ is een pareltje van melodische doom. Mooie diepe zware, cleane zang, erg melodische en vooral zweverige, wat trage riffs: alvast een sterk begin van het album. Op ‘The Quest’ krijgen we een sneller tempo te horen en een wat pittiger, erg aanstekelijke riffs. De zang in een snelle verteltrend, meteen een compleet ander maarr evenzeer geslaagd nummer. ‘Empty Rooms’ combineert dan het melodische van het eerste nummer met het sneller tempo van het tweede nummer. Vooral het drumwerk is hier sneller en de mooie zang doet aan Jon Aldara van Hamferð denken. ‘Long Odds’ begint met zwierige riffs gecombineerd met sterk drumwerk, de zang is erg gevarieerd en we horen zelfs gefluister. Verder zijn ‘Mute’ en ‘At The Sea’ prima nummers die van ‘Dead Language’ een sterk album maken. Een stuk rustiger en melodischer dan het vorige werk want we horen geen grunts. Ook geen neerslachtige doom, geen agressieve uitschieters maar gewoonweg erg goede melodische doom metal met een vleugje gothic. Hierdoor zal dit nieuwe album van Inner Missing mogelijks een breder publiek aanspreken. Voeg daaraan toe dat de productie en sound is perfect. Voor fans van o.a. Katatonia, Tiamat en Paradise Lost.

Bart Verlinde (90)

Inverse Records

Tracklist: 1. Dead Language 2. The Quest 3. Empty Rooms 4. Long Odds 5. Mute 6. At Sea