Emerald Sun: Kingdom Of Gods

Het Griekse power metal gezelschap Emerald Sun is er reeds sinds 1998 en ‘Kingdom Of Gods’ is het zesde full-album van de band. Ook dit nieuwe album van deze heren baadt in de alle kenmerkende clichés die je maar kan bedenken voor het (sub)genre. Fantasy verhalen over krijgers, helden, legioenen, Goden: check. Krachtige riffs: check. De broodnodige melodie: check. Stevige basis van drums en bass: check. Gemakkelijk mee te brullen refreinen: check. Flitsend en / of vingervlug gitaarwerk dat uitnodigt om ook je eigen luchtgitaar te omgorden: check. Nog iets nodig? Och ja, we vergeten nog de vocalen. En ja ook die beschikken over de nodige kracht, maar toch wringt daar een beetje het schoentje bij ondergetekende: het stem timbre is niet direct “my cup of tea” of ligt dit aan het feit dat je duidelijk hoort dat Engels niet de moedertaal is van vocalist Stelios “Theo” Tsakiridis. Ook de frequent opduikende “feel good, feel happy” samenzang stuit me eigenlijk een beetje tegen de borst. Ik bedoel maar: een aantal clichés gebruiken mag natuurlijk, zeker als je daar dan ook eens creatief mee om kan gaan, maar “trop is teveel”. Let op, net zoals met zo goed als elke review is dit het oordeel van één persoon. Misschien heb jij wel lak aan mijn mening en ben je onvoorwaardelijke fan van het (sub)genre of van de band, geniet je intens van gemakkelijk mee te brullen nummers, en kan je niet zonder je portie power metal op een dag: dan is dit nieuwste werkstuk van Emerald Sun zeker niet slecht te noemen. Maar vergeet niet dat elke bruikbare cliché meerdere keer aan bod komt.

Luc Ghyselen (65)

El Puerto Records

Tracklist: 1. Book Of Genesis 2. Heroes On The Rise 3. Hellbound 4. Legions Of Doom 5. Gaia (The End Of Innocence) 6. Kingdom Of Gods 7. Raise Hell 8. The Hunter 9. We Will Die On Our Feet 10. Where Warriors Belong