Ramihrdus: The Sorrow Of The Evergreens

Met ‘The Sorrow Of The Evergreens’ is het Amerikaanse Ramihrdus aan zijn derde full-album toe. Dit project is het geesteskindje van Bryce Witt dat in 2012 werd opgestart en waar hij zijn visie op een mix van atmospheric black metal en ambient kwijt kan. Zeven tracks passeren hier de revue die allen een heel pak wisselingen kennen in dreiging, kracht, duisternis, tempo en ritme. De snellere en meer energieke stukken bevallen ons veel beter dan de tragere, rustiger stukken waar ambient meer op de voorgrond komt kijken. Daar die laatsten eigenlijk, naar onze smaak dan toch, in de meerderheid zijn, moeten we ook stellen dan Ramihrdus ons maar matig kan boeien. Het korte instrumentale ‘Wind Of Solitude’ zullen we bij volgende luisterbeurten zelfs gewoonweg skippen wegens puur ambient. We vinden ook dat de mix er niet voor zorgt dat elk instrument volledig tot zijn recht komt. Meteen een grote afknapper toch wel, al zijn we ook niet honderd procent overtuigd van de opbouw en de arrangementen van de nummers. Een “must have” is deze ‘The Sorrow Of the Evergreens” dan ook niet geworden, integendeel zelfs.

Luc Ghyselen (58)

Northern Silence Productions

Tracklist: 1. Blackfire Sky 2. Dust Of Eternal Agony 3. Beyond The Pines 4. Shackled By Despair 5. A Forgotten Past 6. Wind Of Solitude 7. Eternal Rest