False Memories: Echoes Of A Reflection (ep)

Deze Italiaanse gothic metal band werd in 2015 opgericht door gitarist Francesco Savino. Hij begon al snel te werken aan eigen materiaal, wat resulteerde in ’Chimerical’. Francesco liet zich in 2018 bijstaan door vocaliste Rosella Moscatello, waardoor ze een heruitgave van het debuut album uitbrachten. Verder vervolledigen gitarist Moreno Palmisano, bassist Gianluca Zaffino en drummer Emanuele Cossu de gelederen. ‘The Last Night Of Fall’ volgde in mei dit jaar uit en met opstapje naar een volgend full album, brengt het gezelschap een ep met een vijftal covers uit. Ze kozen een aantal favoriete nummers van bands die hun eigen stijl beïnvloed hebben. Lacuna Coil, Paradise Lost, Katatonia, The Gathering en All About Eve zorgen voor bepaalde invloeden waarmee ze hun eigen geluid gevormd hebben. En net omgekeerd, vanuit dit eigen geluid heeft False Memories de nummers zoveel mogelijk eigen gemaakt, door te starten vanuit de invloeden van gothic rock en metal. De persoonlijke interpretaties zijn een combinatie geworden van de uiteenlopende invloeden die elk bandlid heeft en dat zorgt voor een speciale uitvoering, die vooral duister, weemoedig en zwaar klinkt. Technisch erg perfect uitgevoerd met progressieve toets, maar met het melancholische en donker gegeven als leidraad. Vooral het krachtige vocale werk van Rossella Moscatello valt hierbij op. Ondanks de hypnotiserende zang bieden de nummers weinig afwisseling, het is allemaal vrij voorspelbaar maar dat neemt niet weg dat deze ep een knappe collectie is voor fans van het gothic genre.

Rocking Klingon (80)

Frontiers Records

Tracklist: 1. Our Truth (Lacuna Coil) 2. Forever Failure (Paradise Lost) 3. My Twin (Katatonia) 4. Strange Machines (The Gathering) 5. December (All About Eve)