Sunset Junkies: Darkness Visible

Sunset Junkies is een band uit Australie die progrock brengt gecombineerd met groove, rock, soms wat pop en gewone hard rock. ‘Darkness Visible’ is hun tweede album. Verwacht geen typische prog met lange nummers en veel gitaarsolo’s en keyboards maar eerder een erg toegankelijke, up tempo sound die een breed publiek kan aanspreken en waar ook de niet metalfan plezier kan aan beleven. De zang wordt mooi verdeeld tussen Byron Short en Ellie Jane en deze combinatie is meer dan geslaagd. ‘Let It Out’ zet direct de toon: een up tempo groovy rock nummer met aanstekelijke riffs (wat in meerdere nummers wel voorkomt), de zang die er direct “boenk” op is. ‘I Wanna Be The One’ kon evengoed op een album van de Guano Apes hebben gestaan, zeker de zang doet eraan denken en opnieuw horen we weer catchy riffs. ‘Lily’ begint langzaam en gaat dan over naar een licht groovy, lichtjes psychedelisch tempo om dan wat harder te worden. Hier is de samenzang best oké. Verder een vermelding waard: het wat pittiger ‘Pentagram’ met zwaardere riffs en de metaalachtige zang van Ellie, het up tempo ‘Love –War’ dat weer aan Guano Apes doet denken en het sterk rockende ‘Divinity’ met hier wat langere, wat slepender gitaarsolo’s en de zeer goede zang. Al bij al een aardig en zeer toegankelijk album door de wat mix van stijlen en geen echt uitgesproken karakter van de nummers.

Bart Verlinde (80)

Independent Release

Tracklist: 1. Let It Out 2. I Wanna Be The One 3. Lily 4. Dark Dreams 5. Pentagram 6. Love –War 7. Godless 8. Darker Still 9. Divinity