The Resonant Rogues: The Magnolia Sessions

‘The Magnolia Sessions’ is een serie opnames van dark folk, bluegrass en dark country muziek. Het idee achter deze reeks is afkomstig van Dan Emery van Anti-Corporate Music. De opnames gebeuren telkens onder een grote magnolia boom met enkel een schare insecten als toeschouwers, al zijn ze hier nog vrij stil omdat deze opnamesessie in de lente gebeurde en de insecten nog niet in volle getale waren om voor “applaus” te zorgen. The Resonant Rogues is een duo uit North Carolina bestaande uit Keith Smith (gitaar, vocals) en Sparrow (banjo, accordeon, vocals). Het tweetal zorgt hier voor negen nummers die je uitnodigen om te luisteren rond een rustig flakkerend kampvuur. – Indien je tijdens deze koude en donkere maanden liever kiest voor een haardvuur, kunnen we dat best begrijpen. – De nummers liggen aangenaam in het gehoor en kabbelen rustig verder. Geen van de tracks doet ons echt opveren, maar onze aandacht verslapt ook niet tijdens de hier gebrachte nummers. Het tweetal weet hun instrumenten goed te bespelen en ook op vocaal vlak trekt het tweetal duidelijk zijn streng. Voor beiden is solo zingen geen probleem en ook samenzang past hen als gegoten. Wij, van MUSIKA, deden al een paar knappe ontdekkingen in deze serie en daar willen we The Resonant Rogues gerust bijtellen, want het duo zorgt echt wel voor mooi opgebouwde nummers die nergens vervelen.

Luc Ghyselen (75)

Anti-Corporate Music

Tracklist: 1. Ridgelines 2. How Far We’ve Come 3. Misery Is My Company 4. What Makes Me Think 5. Fool Of The Rules 6. Old Friends 7. Things I Said 8. When The World Slows Down 9. The Blackest Crow