Hel’s Throne: Ravens Flight

Hel’s Throne is een Duitse symphonic metal band die in 2018 van start ging. Het vijftal – Willy (bass), Andreas “Zicke” Ziegler (drums), Rene “Schulle” Schulze (gitaar), Jürgen Übermuth (keyboards) en Rebekka “Bekka” Schulze (vocals) – zorgde eerst voor coverversies vooraleer toch de drang ontstond om met eigen nummers voor de dag te komen. Maar dan heb je in het overbevolkte symphonic metal segment toch wel een eigen invalshoek nodig. Die hoopt het gezelschap in eerste instantie gevonden te hebben met de keuze voor de bandsnaam. Hel is in de Noordse mythologie immers de naam van de godin van de onderwereld en meteen weet je zo waar het gezelschap de inspiratie vandaan haalt voor hun teksten. Voor de rest blijft het gezelschap mooi binnen de uitgetekende lijntjes van het (sub)genre kleuren. Dit betekent dat je een krachtige, maar soepele basis van drums en bass te horen krijgt en knap melodieus gitaarwerk. Dit alles wordt op een passende manier overgoten met de nodige symfonische bombast. Voeg daar dan de heel krachtige en aangename stem van “Bekka” aan toe en je verkrijgt een band die op heel knappe wijze zichzelf introduceert in de wereld van symphonic metal. Toch voelde het nog niet compleet voor het vijftal en toen besliste men om Christian “Litze” Litzba erbij te halen om voor wat harsh vocals te gaan zorgen. Meteen vielen de puzzelstukjes nog beter in elkaar en sindsdien is “Litze” ook een volwaardig bandlid. Op dit zes tracks tellend debuut is het toch nog vooral “Bekka” die het voor het zeggen heeft achter de microfoon, zodat liefhebbers van female fronted metal alvast in de wolken zullen zijn, want de dame in kwestie heeft een heel aangename stem waar kracht en melodie mooi samengaan. ‘Ravens Flight’ is een knap album geworden waar liefhebbers van het (sub)genre een tijdlang zoet mee zullen zijn. Wij zijn alvast benieuwd of en hoe Hel’s Throne de extra (mannelijke) stem zullen inpassen in de toekomst. Tot dan zijn ook wij alvast heel tevreden met dit debuut.

Luc Ghyselen (85)

Wormholedeath Records

Tracklist: 1. Mistress Of Eternity 2. Ravens Flight 3. Ghost Of Yesterday 4. Tears In The Ocean 5. Born Again 6. Faded