Life Of A Hero: Letting Go

Als Vega en Midnite City, twee toppers uit de Britse scène, de handen in elkaar slaan, kunnen mooie projecten ontstaan die aan de horizon van de melodieuze rock opduiken. Drummer van deze laatstgenoemde, Pete Newdeck, nam daarbij ook de productie en het mixen voor eigen rekening. Een mooie troef was dat Russ Grimmett (zoon van Steve, frontman van Lionsheart en Grim Reaper) de plaats achter de microfoon innam. Gitarist Miles Meakin en bassist Josh “Tabbie” Williams, beiden ook van Midnite City, vervolledigen met gitarist Alex Nash de line-up. Met een debuut dat elf feel-good nummers bevat, mikken ze meteen vrij hoog. ‘3D’ zorgt voor een langzame start, een rocknummer dat zonder veel franjes rechtdoor gaat. Een vergelijking tussen zoon Russ en vader Steve is niet van de orde, maar feit is wel dat junior Grimmett eveneens met een ferm strot gezegend werd, echter niet in die dimensie als die van zijn vader. Een videoclip van het nummer vinden we op https://www.youtube.com/watch?v=x5suHT6rw9I&ab_channel=LifeOfAHero. Life Of A Hero brengt krachtige en dynamische hardrock met een geluid à la Harem Scarem en dat horen we in het titelnummer ‘Letting Go’ dat een eerste oorwormpje vormt: https://www.youtube.com/watch?v=5W6ZYN3LvBc&ab_channel=LifeOfAHero. Ook ‘Caught In A Lie’ kent die vibe. Het album werd door Harry Hess gemixt en in ‘In My Dreams’ horen we hem ook nog als backing vocalist. Zijn bijdrage zorgt voor een pittig refrein. De actieve snarenplukkers Miles en Alex zorgen er met hun ritmische gitaararrangementen voor dat dit nummer opvalt tussen de andere. Wat steviger is ‘Don’t Waste My Time’ met een strak tempo, aangegeven door knap drumwerk en een rollende bas. Ik heb Russ leren waarderen door zijn knappe prestatie bij ‘Stay For A While’, waar hij wat meer naar voor komt. Een pak ruwer en progressiever is ‘Down And Out’, waar Josh met zijn viersnarig monster stevig uitpakt. Energieke en zware riffs met harmonische versieringen vormen voor een stevige verpakking. In de snellere nummers ‘Risk It All’ en ‘Falling Apart’ zijn de vocale gelijkenissen tussen vader en zoon treffender. Die eerste is vrij cliché maar rockt als geen ander. Bij de tweede, alsook Voor ‘Shine A Light’ steken ze met de snelle riffs een tandje bij. Afsluiten doen de heren in stijl met het aanstekelijke ‘When We Let Go’, een nummer dat wat meer uit het melodieuze vaatje tapt en met gevoel een laatste oorworm in de oortjes stopt. Ook hier zit het sterke gitaarwerk nooit ver weg, waardoor het album vrij groovy en stevig geworden is. Een krachtige productie van Pete Newdeck zorgt voor een aangename luistersessie waar alle instrumenten mooi gelijk verdeeld zijn. Ik had meer invloeden van Midnite City verwacht, maar het is tof dat ze een eigen weg ingeslagen zijn. De energieke nummers kennen genoeg melodie op een stevige basis en het voortreffelijk gitaarwerk ondersteund het geheel. De elf nummers vormen voor ieder wat wils om van te genieten.

Rocking Klingon (80)

Battlegod Productions

Tracks: 1. 3D 2. Letting Go 3. In My Dreams 4. Caught In A Lie 5. Don’t Waste My Time 6. Stay For A While 7. Down And Out 8. Risk It All 9. Shine A Light 10. Falling Apart At The Seams 11. When We Let Go