Enuff Z’Nuff: Enuff Z’Nuff’s Hardrock Nite

Enuff Z’Nuff is een Amerikaanse band die in 1984 werd opgestart door vocalist Donnie Vie en bassist Chip Z’Nuff. Een mix van hard rock, glam rock, power pop en psychedelica is hun manier om zich muzikaal uit te drukken. Tal van wisselingen hebben de line-up al door elkaar geschud die tegenwoordig bestaat uit Chip Z’Nuff (vocals, bass), Tony Fennell (gitaar), Tory Stoffregen (gitaar) en Daniel Benjamin Hill (drums). Wij zijn de tel aan full-albums en andere releases al ene tijdlang kwijt geraakt, maar weten toch van zo’n zestien releases, waarvan deze ‘Enuff Z’Nuff’s Hardrock Nite’ het meest recente is. De nieuwe album telt tien tracks die allen uit het grote songbook van de legendarische Britse band The Beatles komen of op zijn minst geschreven zijn door een van de leden die toch wel machtige pop / rock band. En … heel eerlijk … de definitieve versies van deze nummers zijn reeds lang geleden gemaakt. Laat ons eerlijk zijn: wie zit te wachten op een nieuwe (iets meer rockende) versie van bijvoorbeeld ‘Magical Mistery Tour’ of ‘Eleanor Rigby’? Wat kan je nog beter maken aan een nummer als ‘Live And Let Die’ (origineel door Paul McCartney and Wings)? Van nummers als ‘Helter Skelter’ of ‘Back In The USSR’ blijf je toch af, want dat zijn klassiekers op zich. En, ja, de originele versie van ‘With A Little Help From My Friends’ werd overtroffen door die van Joe Cocker, maar ook daar blijf je liever van af als je je vingers niet wil branden. Kijk, Enuff Z’Nuff is een leuke band, maar blijf toch bij je eigen nummers in plaats van nummers van je idolen te gaan coveren waar eigenlijk niemand echt op zit te wachten. En al kan je dit album dan nog als een eerbetoon beschouwen, voor ons is het niet een, maar meerdere stapjes, te ver.

Luc Ghyselen (60)

Frontiers Records FRCD 1168

Tracklist: 1. Magical Mystery Tour 2. Cold Turkey 3. Eleanor Rigby 4. Live And Let Die 5. Dear Prudence 6. Helter Skelter 7. Jet 8. Revolution 9. Back In The U.S.S.R. 10. With A Little Help From My Friends