Symfonische metal band Epica viert 20e verjaardag met unieke ‘20th anniversary show’ op zaterdag 3 september 2022 in 013 Tilburg.

-exclusieve nl clubshow 2022!-

-kaartverkoop start a.s. vrijdag 10 december om 10.00 uur via 013 Tilburg-

De Nederlandse symfonische metalband Epica houdt niet van stilzitten. Na een druk en vooral bewogen jaar, waarin de internationaal gevierde band onder meer zijn nieuwe (8e) studio album ‘Ωmega’ uitbracht, wordt alweer volop naar 2022 vooruit geblikt. En dat wordt opnieuw een bijzonder jaar voor het zestal.

Want op zaterdag 3 september viert de band zijn 20-jarige jubileum middels de even unieke als spectaculaire ‘20th Anniversary Show’ in 013 Tilburg (NL). De band gaat voor deze exclusieve NL clubshow 2022 groots uitpakken. Verwacht onder meer een spectaculaire stage setting; fraaie visuals; een setlist met songs uit het 20-jarige oeuvre van Epica en overige verrassingen die de bezoekers met een gelukzalige glimlach huiswaarts doen keren.

De kaartverkoop start a.s. vrijdag 10 december om 10:00 uur via de website van 013.

Frontvrouw Simone Simons: “Epica wordt 20 jaar, dus hoog tijd voor een feestje! We kunnen ons geen betere locatie voorstellen dan de legendarische 013 in Tilburg, waar het 20 jaar geleden allemaal begon voor ons. We zijn er klaar voor om een episch verjaardagsfeest met onze fans te vieren, en kunnen niet wachten om weer op het podium te staan. De ‘20th Anniversary Show’ gaat er in ieder geval één worden om nooit meer te vergeten. Wie onze recente DVD evenement ‘Ωmega Alive’ heeft gezien kan zich er wel een voorstelling bij maken.”

Op zaterdag 12 juni van dit jaar ontketende Epica wereldwijd een tsunami van lof met het universele (digitale) streaming-evenement ‘Ωmega Alive’, dat groot applaus en juichrecensies van fans, collega-bands en internationale media oogstte. Niet zo heel verwonderlijk, aangezien het evenement een ongekend en ongeëvenaard spektakel was – een monument voor Epica’s muziek, carrière en voor haar blijvende erfenis als voorloper van een muziekgenre.

Het epische ‘Ωmega Alive’ (dat zich het best laat omschrijven als Marvel meets Cirque de Soleil in een Tim Burton-universum) was de ultieme Epica-show die door 75 artiesten en crewleden tot leven werd gebracht, en die de stoutste dromen van vele honderdduizenden trouwe fans liet uitkomen. En hoe! Op maat gemaakte video’s en grafische effecten, spectaculaire pyro-effecten, regen, dansers, koren en acteurs, allemaal toegevoegd aan de aura van symboliek en filmische pracht, die fans uit meer dan 100 landen aan hun beeldscherm kluisterde om getuige te zijn van het meest sensationele concert uit de bijna 20-jarige geschiedenis van de band.

Afgelopen vrijdag verscheen dit prachtige live-document dan ook in verschillende fysieke audiovisuele formaten (LP, CD, DVD) onder de titel ‘Ωmega Alive’.

Epica is Simone Simons (zang), Isaac Delahaye (gitaar), Mark Jansen (gitaar, grunts, screams), Coen Janssen (synths, piano), Ariën van Weesenbeek (drums) en Rob van der Loo (bas).

De internationaal Nederlandse gevierde symfonische metalband Epica rondom zangeres Simone Simons groeide in 19 jaar tijd uit tot een even populaire als gerespecteerde act van internationaal formaat met wereldwijd vele honderdduizenden trouwe fans. Epica’s albums behalen steevast hoge posities in album charts; en de band speelt op de grootste festivals waaronder Wacken, Hellfest, Heaven & Hell Festival, Heavy MTL, Download, Alcatraz (headliner vorige maand) en in de meest gerenommeerde zalen op alle continenten waaronder in landen waar veel metalbands niet hebben gespeeld zoals Zuid-Korea, Zuid-Afrika en Venezuela.