Hunters Moon: The Great Pandemonium

Over het Australische Hunters Moon kunnen we u niet zo bijster veel vertellen. Enkel dat de band in 2006 werd opgestart en datzelfde jaar een twee tracks tellende demo weet af te leveren die dan, een drietal jaar later, wordt opgevolgd door een zes tracks tellende ep. ‘Serpents Lust’ laat een episch black metal geluid horen dat schatplichtig is aan Bathory. Nu, na zo’n twaalf jaar van (complete?) stilte komt Hunters Moon eraan met een eerste full-album. ‘The Great Pandemonium’ zorgt voor acht tracks die we in het vakje black metal kunnen onderbrengen en die episch klinken en eigenlijk opnieuw wel schatplichtig zijn aan Bathory. Maar het speelt eigenlijk allemaal geen rol in welk muzikaal vakje je Hunters Moon wil onderbrengen. Wij, van MUSIKA, krijgen meteen een goed gevoel zodra de eerste klanken van opener ‘Torn By Talons’ door de speakers galmen. Wat volgt is inderdaad bijna een eerbetoon aan hoe epic black metal hoort te klinken. Uiterst gedreven en energiek, met hier en daar een korte rustpauze, rinkelend gitaarspel, krachtige vocalen, furieuze blastbeats en dit alles ondergedompeld in band van kil en vooral een donker geluid. Dat is precies zoals Hunters Moon klinkt. Na de opener volgen nog zeven andere tracks die ons stuk voor stuk uitnodigen tot stevig headbangen, terwijl de duisternis om ons gaan donkerder en donkerder wordt. Tot en met de tonen van afsluiter ‘Hearse For A Barren Earth’ laten we ons meeslepen met de donkere epische sound van dit gezelschap. Na nog geen veertig minuten is het allemaal voorbij en wij prijzen onszelf dan ook gelukkig dat er zoiets bestaat als een repeatknop voor een nieuw rondje van ‘The Great Pandemonium’. Na dit full-album debuut hopen wij alvast dat Hunters Moon nu niet opnieuw twaalf jaar op zich laat wachten voor een opvolger. Dat zou pas erg zijn.

Luc Ghyselen (92)

Hells Headbangers Records HELLS 309

Tracklist: 1. Torn By Talons 2. Storm Of Hail And Fire 3. Pilgrims Exile 4. Rebellion 5. Bridge Over Chaos 6. Drag Them To The Coffins 7. Red Death 8. Hearse For A Barren Earth