Bad Wolves: Dear Monsters

Het Amerikaanse Bad Wolves, opgestart in 2017, is groot, heel groot zelfs, in eigen land. Na twee singles werd de derde single aan absoluut schot in de roos: hun versie van ‘Zombie’ (The Cranberries) zou op één komen te staan in de US Billboard Mainstream Rock chart. Een Amerikaans succesverhaal volgde, want elk van de eerste twee full-albums deed de “Bad Wolves-gekte” verder toenemen. En als je dan ook nog eens kan rekenen op de steun van die andere Amerikaanse trots in heavy metal landschap, te weten Five Finger Death Punch, dan weet je dat die markt alvast voor je voeten valt. In Europa loopt het niet zo’n vaart voor Bad Wolves: wij, van MUSIKA, vinden beide albums, ‘Disobey’ en ‘N.A.T.I.O.N.’, alvast niet slecht, maar beide gehelen klinken ons toch te afgelikt, te clean in de oren om ons echt te overtuigen en mikken dan ook, naar ons gevoel, op het bredere mainstream rock publiek. Nu zorgt deze band voor een derde werkstuk waar hun best wel aanstekelijk klinkende mix van hard rock, groove metal en, vooral dus, mainstream rock opnieuw aan de man / vrouw dient gebracht te worden. Enige wijziging in vergelijking met de eerste twee albums is het feit dat vocalist Tommy Vext de laan werd uitgestuurd en vervangen wordt door Daniel “DL” Laskiewicz die ook al over een heel krachtige strot beschikt, zodat je daar niet kan over vallen om dit derde album van Bad Wolves niet aan je collectie toe te voegen. En, heel eerlijk, wie de eerste albums in de platenkast heeft staan, zal ook wel deze ‘Dear Monsters’ willen. Zelf blijven we, net als met de vorige albums, op onze honger zitten. Ja, we geven het toe: de songs klinken krachtig, zijn vrij energiek, krijgen een stevige solide basis mee, tellen best wel mooie gitaarsolo’s en worden afgerond met een heel krachtig klinkende stem. En toch klikt het niet bij ondergetekende. Meteen weet je dan ook dat, indien je echt fan bent van Bad Wolves, je een pak extra punten mag gaan bijtellen bij ons waarderingscijfer. ‘Dear Monsters’ zal er ten huize je dienaar niet in slagen het eindejaarslijstje te halen, maar voor liefhebbers van bijvoorbeeld Studio Brussel zullen er heel wat pareltjes te vinden zijn op dit album die, hopelijk, hun kans zullen krijgen bij dit radiostation.

Luc Ghyselen (72)

Better Noise Music

Tracklist: 1. Sacred Kiss 2. Never Be The Same 3. Lifeline 4. Wildfire 5. Comatose 6. Gone 7. On The Case 8. If Tomorrow Never Comes 9. Springfield Summer 10. House Of Cards 11. Classical 12. In The Middle