Lionel Richie is de eerste Lokerse Feesten 2022 headliner!

Hello again?! Uitstel is geen afstel: de Amerikaanse superster Lionel Richie komt wel degelijk naar de Grote Kaai, en wel op vrijdag 5 augustus 2022! Met meer dan 125 miljoen verkochte albums, een Oscar en 4 Grammy Awards is hij één van de succesrijkste popsterren ooit. In de ‘Hello’ tour speelt hij àlle hits, zowel van The Commodores als solo, All Night Long. Een niet te missen juke-box van een uitzonderlijk performer!

De voorverkoop voor deze dag is gestart op zaterdag 27 november om 10u00 via www.lokersefeesten.be. Tickets kosten 53 euro.

De 47e editie van de Lokerse Feesten vindt plaats van vrijdag 5 augustus tot en met zondag 14 augustus 2022. Meer nieuwe namen volgen binnenkort.

De internationale superster Lionel Richie heeft een discografie van albums en singles om ú tegen te zeggen. Zijn muziek maakt onlosmakelijk deel uit van de wereld van de popmuziek. Er zijn slechts twee songwriters in de wereld die negen jaar op rij een nummer één hit scoorden en Richie is er één van. Wereldwijd verkocht hij meer dan 125 miljoen albums en hij won een Oscar®, een Golden Globe® en vier Grammy Awards®. Geboren in Tuskegee, Alabama, scoorde dit ware muziekicoon de ene mega hit na de andere met o.a. “Endless Love,” “Lady,” “Truly,” “All Night Long,” “Penny Lover,” “Stuck on You,” “Hello,” “Say You, Say Me,” “Dancing on the Ceiling,” en hij schreef mee aan een van de belangrijkste popliedjes in de geschiedenis “We Are the World” voor USA for Africa.

Zijn liedjescatalogus bevat ook zijn vroegere werk bij The Commodores, voor wie hij hits schreef als “Three Times a Lady”, “Still” en “Easy” en dit in een grensverleggende stijl die niet in één vakje onder te brengen viel. Met zijn All the Hits, All Night Long Tour speelde hij een setlist van zijn beste liedjes voor uitverkochte concertzalen wereldwijd. De laatste jaren was hij ook de hoofdact op festivals als Bonnaroo, Outside Lands en Glastonbury, waar hij met 200.000 bezoekers de grootste publiekstrekker ooit was.

In de zomer van 2019 nam Richie zijn fans mee op een spectaculaire muzikale reis met zijn nieuwste album, Live from Las Vegas, wat min of meer samenviel met de start van zijn recentste tournée, de “Hello” tour, op 28 mei 2019. Het album dat dat jaar op 16 augustus uitkwam bereikte de eerste plaats in de Billboard Artist top honderd en was bovendien het eerste album van deze legendarische popster onder het platenlabel Capitol Records.