Dying Hydra: Of Lowly Origin

Dying Hydra is een driekoppige band uit Kopenhagen, Denemarken, die met ‘Of Lowly Origin’ zijn debuutalbum uitbrengt. En dat is er direct boenk op: een heel sterke binnenkomer dus. Hun sound is een zweverige, dromerige soort sludge die toch hard en agressief genoeg is. Vooral de zang is hoofdzakelijk ruw, zwaar en getormenteerd. De gitaarriffs zijn log en zwaar maar toch snel genoeg om geen doom te worden. Een speciale vermelding voor het drumwerk wat van meer dan uitstekende makelij is. De nummers zijn er goed geschreven en vooral perfect uitgevoerd. De productie is top, wat meestal wel het geval is bij Scandinavische bands. We horen zes prima nummers waarbij je spontaan licht begint mee te deinen op het hypnotiserende ritme. Het gevoel van weemoed, wanhoop, soms melancholie, soms woede druipt uit de boxen. Deze band kan het best getypeerd worden als een soort “Amenra Light”. Hetzelfde tempo, deinende ritme, de zangstijlen die er aan doen denken, de dreunende, slepende gitaren maar alles minder uitgesproken waardoor meer toegankelijk voor een groter publiek. Een debuutalbum om “u” tegen te zeggen.

Bart Verlinde (83)

Narshardaa Records

Tracklist : 1. Earliest Root 2. Unlit 3. Rootborn 4. Species Adrift 5. Ashed Eyes 6. Undergrowth