Plush: Plush

Plush is een nieuwe band die compleet uit het niets aan het rockfirmament verscheen. Ja er was eerder al een single, maar erg opgevallen had deze niet. Plush is een rockband bestaande uit Moriah Formica (Zang/Gitaar), Brooke Colucci (Drums), Ashley Suppa (Bas) en Bella Perron (Lead Gitaar). De persfoto’s van de band tonen ons vier zelfverzekerde dames die als missie hebben om rock terug naar de voorgrond te brengen. Bedoelen ze daarmee dat rock bij de jeugd geen prominente plaats meer inneemt? Dan ben ik akkoord. Nu als ze zieltjes gaan willen winnen zal dat voornamelijk op basis van hun muziek moeten zijn, want al zien ze er best mooi uit, rock ’n roll zielen win je met … rock ’n roll. Maar geen nood, debuutalbum ‘Plush’ zal daar ongetwijfeld voor zorgen. Ik heb het menig maal beluisterd, puur uit luiheid omdat ik de cd niet wilde vervangen, maar ik moet zeggen dat ik telkens weer erg genoten heb van dit debuut. Het enige minpunt is dat je meer dan één keer moet luisteren. De eerste keer zal je geen ‘wow’-gevoel krijgen. Vanaf de tweede beluistering zal er volgens mij iets veranderen. Dit album heeft een frisheid en een aanstekelijkheid die fenomenaal is. Je zal natuurlijk echos van andere bands horen, met name Halestorm. Maar door de kwaliteit van de songs zal je uiteindelijk moeten aannemen dat het de verdienste is van Plush om een prima plaat en een eigen geluid uit te werken. Vooral de stem van zangeres Moriah is het bindweefsel van elk nummer. Ze is gemaakt voor rock ’n roll. Er steekt trouwens geen zwak nummer op deze plaat. Er zitten zelfs meer dan een paar uitschieters bij. Ik denk aan de eerste vier nummers. En verder vanaf het zesde tot het einde van de plaat eigenlijk. Als we dan zeer kritisch willen zijn, dan zou ik zeggen dat ze aan de verpakking van de cd iets gedaan mochten hebben. Je krijgt een flets kartonnetje en daarmee moet je het doen. Had beter gekund. Misschien dat de vinyl iets goedmaakt, maar dan ga je snel moeten zijn en vooral geduld hebben tot het voorjaar of de zomer van 2022. Als je vier hoes-nimfen wilt, dan ga je er iets moeten over hebben. No rush, no Plush! Plush rock!

Frederik Blieck (89)

Pavement Entertainment

Tracklist: 1. Athena 2. Champion 3. Hate 4. Found A Way 5. I Don’t Care 6. Sober 7. Better Off Alone 8. Sorry 9. Why Do I Even Try 10. Bring Me Down 11. Don’t Say That 12. Will Not Win 13. Walk Away