Davy Knowles: What Happens Next

Davy Knowles is en Britse blues rock gitarist en vocalist die eerst naam maakte dankzij de band Back Door Slam waarmee hij een full-album en een ep opnam. Toe zijn twee kompanen het voor bekeken hielden, ging hij eerst nog verder als Davy Knowles and Back Door Slam (een full-album), maar sinds 2014 gaat hij verder onder zijn eigen naam. Met ‘What Happen Next’ is hij zo toe aan zijn derde full-album dat twaalf tracks telt. Liefhebbers van rustig rockende bluesy tracks zijn hier aan het juiste adres. Wij noemen het “rustig rockend” omdat hij ook wel wat invloeden uit soul, folk en Celtic music verwerkt in zijn nummers. Het zorgt voor een gevarieerd aanbod waar zijn warme, soepele stem en zijn best wel gitaarspel centraal staan. Toch mogen we ook bass, drums en zeker keyboards niet vergeten te vermelden. De eerste twee helpen mee om een heel knappe basis voor de nummers te leggen, terwijl keyboards mooie accenten weten te weven rondom het gitaarspel en de stem van Davy. Je krijgt leuke en aangenaam in het gehoor liggende nummers te horen die een goede opbouw kennen, maar ons toch te weinig écht kunnen overtuigen om het geheel aan te raden. Daar zijn dan vooral de té rustige nummers debet aan die er voor zorgen dat onze aandacht de kans krijgt om weg te ebben. Maar wie houdt van rustige (bluesy) rockmuziek zal onze bezwaren gemakkelijk ter zijde kunnen schuiven en dan heel intens genieten van de warme stem van Davy Knowles en zijn even mooi opgebouwd gitaarspel.

Luc Ghyselen (65)

Provogue

Tracklist: 1. Light Of The Moon 2. Heartbreak Or Nothing 3. Roll Me 4. Get Lucky 5. Devil & The Deep Blue Sea 6. One & The Same 7. Solid Ground 8. River 9. Side Show 10. Hell To Pay 11. Wake Me Up When The Nightmare Is Over 12. If I Ever Meet My Maker