Kill Ritual: Thy Will Be Done (ep)

Het Amerikaanse thrash metal viertal Kill Ritual – David Alusik (bass), Steve Rice (gitaar), Seamus Gleason (drums) en Chalice Blood (vocals) – pakt snoeihard uit met een nieuwe ep, en dat slechts een goed jaar na hun vijfde full-album ‘The Opaque And The Divine’. ‘Thy Will Be Done’ telt vijf tracks en opent meteen heel energiek, gedreven en snoeihard met ‘Angels In Black’, een nummer dat uitnodigt met luidkeels headbangend en luchtgitaar spelend mee te brullen. Ook ‘Light The Fire (Tonight We Fly)’ is er zo eentje en met deze twee nummers kan Kill Ritual al heel veel brokken maken tijdens een live concert. Het titelnummer doet daar nog een heel stevige lap agressie bovenop en voor je het weet zijn we al aanbeland bij ‘Obey The Ritual’ waar de heren al even energiek en krachtig verder gaan. Wij plaatsen een extra sterretje bij het toch wel schitterend gitaargeweld zonder dat we de machtige basis van bass en drums en de krachtige vocalen willen minimaliseren. Met het schitterend opgebouwde en best wel lange ‘The Opaque Is Divine’ (iets meer dan negen minuten) eindigt het kwartet in stijl. Deze ‘Thy Will Be Done’ van Kill Ritual is een ware “must have” voor iedereen die zich een beetje thrash metal fan wil noemen: dit is een klein half uurtje intens genieten!

Luc Ghyselen (95)

Blood Blast Distribution

Tracklist: 1. Angels In Black 2. Light the Fire (Tonight We Fly) 3. Thy Will Be Done 4. Obey The Ritual 5. The Opaque Is Divine