Victory: Gods Of Tomorrow

Het Duitse Victory heeft er al een heel lange carrière op zitten. De band werd immers in 1973 opgestart als Fargo en veranderde pas van naam in 1984. Tien full-albums zorgden ervoor dat Victory zich op de hard rock / heavy metal kaart zette. Kort na het tiende album, ‘Don’t Talk Science’ uit, 2011 leek het over and out te zijn voor de band, maar sinds 2013 timmert de band weer aan zijn muzikale carrière. Toch duurde het tot nu vooraleer Victory met nieuw werk voor de dag komt. Grote bezieler van deze band is gitarist Herman Frank – je misschien beter bekend van de band Accept – die er sinds 1986 bij is, maar de band ook al een paar keer verliet. Dit betekent dan ook dan niemand van de originele bezetting er nu nog bij is en dat de band je al een immense lijst van wisselingen en veranderingen kan voorleggen. Tegenwoordig bestaat Victory uit Herman Frank (gitaar), Mike Pesin (gitaar), Gianni Pontillo (vocals), Malte Burkert (bass) en Mike Stein (drums). Dit vijftal zorgt hier voor dertien tracks (we vergeten de korte instrumentale intro even), die je perfect in een lang vergeten tijd (laat ons stellen eind jaren zeventig, begin jaren tachtig) katapulteren toen hard rock en heavy metal elkaar moeiteloos vonden. Wel hebben de songs op dit album een meer moderne productie meegekregen. Je krijgt dus een stevige basis van bass en drums te horen, krachtige riffs, een goede, en eveneens krachtige, cleane stem, en melodieuze gitaarsolo’s. En daar is nog steeds niets mis mee als de nummers goed worden opgebouwd, iets wat ook op de nummers op deze ‘Gods Of Tomorrow’ van toepassing is. Enig nadeel, vinden wij dan toch, is dat geen van de nummers er echt bovenuit steekt en ons, bij wijze van spreken, met verstomming slaat. Nee, zowat elk nummer nodigt uit tot meebrullen of luchtgitaar spelen en dat zal ongetwijfeld wel voldoende zijn om een of andere zaal uit de boel te doen gaan, maar het nummer of de nummers die ervoor zorgen dat het dak eraf gaat, ontbreken hier jammer genoeg wel. Toch zal ‘Gods Of Tomorrow’ zijn weg wel vinden naar heel wat fans van het (sub)genre (we denken dan bijvoorbeeld de fans aan Accept), maar toch blijven de heren, naar onze smaak, iets te vaak op “veilig” spelen.

Luc Ghyselen (75)

AFM Records AFM 779-9

Tracklist: 1. Intro 2. Love & Hate 3. Gods Of Tomorrow 4. Cut To The Bone 5. Dying In Your Arms 6. Hold On Me 7. Into The Light 8. Mad 9. Unconditional Love 10. My Own Desire 11. On Fire 12. Rising Force 13. In Rock We Trust 14. Leave You Alone