In Crucem Agere: Calling The Void

Het Oostenrijkse In Crucem Agere is er reeds sinds 2010 en zorgt met ‘Calling The Void’ voor een derde full-album. Zes zwartgeblakerde tracks krijg je te horen van dit black metal combo. ‘The Gods Sent No Sign’ opent de debatten en zorgt er toch een aantal keer voor dat we onze wenkbrauwen stevig fronsen. Daar zitten vooral de eigenzinnige tempo en ritme wisselingen voor veel tussen en we voelen ons toch een beetje ongemakkelijk bij de soms vrij bruuske overgangen. Voeg daaraan toe dat ook het stem timbre ons niet daadwerkelijk overtuigd en je begrijpt ons onbehagen misschien nog iets beter. Ook ‘Fall Of The Idols’, dat een beetje het zelfde pad bewandelt, kan ons niet écht overtuigen. Het titelnummer volgt en het gedreven en energiek tempo bevalt ons wel, maar toch blijven we onze bedenkingen hebben. Dit keer zijn het de melodieuze “rinkelende” gitaarlijnen die ons doen denken dat er twee compleet verschillende songs door elkaar worden geklutst om er een geheel van te maken. Een aantal van onze bedenkingen blijven behouden tijdens ‘A Descent Into The Maelstrom’ en ook ‘The Bicameral Mind’ weet ons niet op andere gedachten te brengen zodat enkel nog afsluiter ‘Eosos Nova’ over blijft om de meubelen te redden. Al vlug blijkt dat dit ijdele hoop te zijn. Ons eindoordeel is misschien heel hard voor de heren van In Crucem Agere, maar ons overtuigen kan deze ‘Calling The Void’ alvast niet.

Luc Ghyselen (58)

Code 666

Tracklist: 1. The Gods Sent No Sign 2. Fall Of The Idols 3. Calling The Void 4. A Descent Into The Maelstrom 5. The Bicameral Mind 6. Eosos Nova