The Hill Country Devil: The Magnolia Sessions

Achter de naam The Hill Country Devil schuilt de Texaan Hayden Karchmer. Hij grasduint hier in zijn songs en brengt zowel nummers die zo’n veertien jaar oud zijn als meer recente nummers die hoop en al een paar maanden geleden afgewerkt zijn. Negen nummers krijg je zo te horen waar hij zich enkel begeleidt op gitaar zodat een rustgevende sound ontstaat die hij verder invult met zijn licht raspende stem. Zoals steeds in deze reeks, hoor je enkel krekels en cicaden als sfeer scheppers tijdens deze live opnames. Wij zullen eerlijk zijn: alhoewel we steeds enorm uitkijken naar nieuw werk in deze “The Magnolia Sessions” reeks blijven we hier toch op onze honger zitten. Ja, de man zorgt voor knap opgebouwde dark country songs die hij mooi brengt, maar de meeste ervan hebben zo’n traag tempo dat we net niet in slaap vallen. Het doet ons toch veel te veel denken aan tal van luisterliedjes die zachtjes gebracht worden bij een kampvuur. Wie houdt van volledig tot rust komen en ontstressen heeft er met dit album in deze reeks een waardig album bij. Wie liever wat meer tempo ontdekt mag deze links laten liggen.

Luc Ghyselen (60)

Anti-Corporate Music

Tracklist: 1. Restaurant Rat 2. Tarot Card 3. Michigan Rose 4. Somewhere Safe And Always Quiet 5. Trophy Scars 6. Green Grass 7. Kerr County Dopesick Blues 8. Magazine Blues 9. To Carry On