Infernal Storm: On Thorns Ov Hell (ep)

‘On Thorns Ov Hell’ is het debuut van de Griekse melodieuze black metalband Infernal Storm. Meer info over de band kunnen we u helaas niet geven wegens niet beschikbaar. Wat we u wél kunnen vertellen, is dat ‘On Thorns Ov Hell’ drie nummers bevat die samen goed zijn voor een minuut of negen. Opener ‘Last Moments’ is eigenlijk naar ons gevoel een instrumentale intro die twee minuten duurt en zich eerder oriënteert in de ambient sfeer. Het roept weliswaar een onheilspellend gevoel op maar het rauwe, angstaanjagende dat je bij black metal verwacht, is toch eerder ver weg. Titeltrack ‘On Thorns Ov Hell’ begint al even rustig met akoestische gitaar vooraleer pas na een minuut het geweld losbarst met een onvervalst rauw, agressief gedeelte met vocalen in de pure Griekse black metal traditie. Op de lange aanloop van het nummer na, is dit exact wat we verwachten te horen. Snedige riffs, beukende drums en een scherpe stem. Helaas zouden we durven zeggen dat het een beetje weinig is om van deze ep een ware aanrader te maken want ook het derde nummer ‘Trhenos’ kadert terug in het ambient gebeuren waardoor het eerder gaat over een single dan over een echte ep en dat is zeker gelet op ook nog eens een lange akoestische intro van het nummer zelf, een beetje teveel van het goede. Kortom, als single is het nummer ‘On Thorns Ov Hell’ echt wel top maar twee minuten steengoed is toch wat weinig op het geheel. Als Infernal Storm erin slaagt om een full-album af te leveren dat in het geheel klinkt als dit ene nummer, heeft Griekenland er op slag een adept van het genre bij. We zijn vol verwachting.

K.H. (70)

Askio Productions A.P. 017

Tracklist: 1. Last Moments 2. On Thorns Ov Hell 3. Trhenos