Lunar Spells: Where Silence Whispers

Wie van rauwe ongepolijste black metal houdt (met de nodige melodie!), heeft er met Lunar Spells een nieuw band bij om naar uit te kijken. Lunar Spells werd in de Griekse hoofdstad Athene opgestart in 2020 door Cryptic (vocals, keyboards, gitaar), K.C.H. (bass) en V.T (drums). Het dreital zorgde al meteen voor een vier tracks tellende ep: ‘Medieval Shadows From An Ancient Netherworld’. Daarna kwam vocalist Atxak er nog bij. Dat de heren niet stil blijven zitten is natuurlijk een verdienste op zich en dit zes tracks tellend werkstuk is het bewijs van hun kunnen. Inspiratie halen de heren vooral uit de Scandinavische black metal zodat thema’s als haat, depressie, duisternis en misantropie ruimschoots aan bod komen. Van zodra de eerste klanken van opener ‘Praying For Redemption’ uit de speakers knallen, voel je dat dit goed komt. De heren starten eerst nog wat aarzelend maar al vlug gaat het tempo en ritme de hoogte in en verkrijg je een gedreven en energieke sound te horen. Voeg daar de net iets luider dan gefluisterde vocalen aan toe en je wordt meegesleurd in een intense en beklijvende trip richting duisternis, kilte en dreiging. Meer hebben wij alvast niet nodig om overstag te gaan. En als de heren het snelle tempo dan ook nog tijdens een pak fragmenten extra weten op te drijven tot furieuze stukken, krijgen we de variatie te horen die we willen. Track na track weet het kwartet ons te overtuigen en zelfs de keyboards die hier en daar de bovenhand voeren vallen niet uit de toon. Tot aan de afsluitende tonen van het heel brutale ‘Anguish And Sorrow’ zijn we in de ban van Lunar Spells dat met dit eerste full-album een heel mooi visitekaartje heeft afgeleverd dat heel wat adepten van black metal zou moeten kunnen overtuigen. Wij zijn alvast fan en zouden het kwartet dan ook heel graag eens aan het werk zien en horen tijdens een live concert. Tot dan houden we ons zoet met deze ‘Where Silence Whispers’ waarmee we onze nekwervels goed kunnen onderhouden.

Luc Ghyselen (85)

Northern Silence Productions

Tracklist: 1. Praying For Redemption 2. Among The Ashes 3. The Wounds Of Salvation 4. Majesty Of The Silent Moon 5. Obscured Reign 6. Anguish And Sorrow