Wilder: Bad Bad Luck (ep)

Wilder is de band gevormd door het duo Stephen Ramos (zang en gitaar) en Nick Sturz (drum) uit Long Beach (Californië) die reeds tien jaar lang samen muziek maken. Nu brengen ze onder de naam Wilder een eerste ep uit met ‘Bad Bad Luck’. De heren vallen onder de noemer “indie-rock” maar dat is eigenlijk een nogal rekbaar begrip vinden we, temeer daar ze zeker een scheut garage-rock aan hun geluid toevoegen. Als we de vijf nummers horen, denken we spontaan aan bands als Cage The Elephant maar evengoed aan Kings Of Leon (die van op de eerste albums) maar dan zonder de lijzige zang en ook Imagine Dragons loert bij momenten om de hoek. Kortom, u mag zich gedurende een dik kwartier verwachten aan frisse, voornamelijk catchy melodietjes en een vrij hoog tempo. Komt daar nog bij dat we de zang méér dan te pruimen vinden en Wilder bezorgt ons een genietbare eerste muzikale worp. Worden we omvergeblazen of op spectaculaire wijze verrast? Nope, dat nu ook weer niet. Maar niemand heeft ooit beweerd dat een goed album aan die vereisten moet voldoen. Sowieso klinkt ‘Bad Bad Luck’ als muziek die op de grote radiozenders kan gedraaid worden al moeten ze daarvoor opboksen tegen een resem gevestigde waarden. Wie van tijd tot tijd een streepje indie-rock weet te appreciëren, moet dit debuut toch maar even beluisteren. Wie een grondige afkeer heeft van alles wat maar enigszins in de buurt van populaire muziek heeft gelegen, laat dit best links liggen wegens een behoorlijk poppy gehalte.

K.H. (78)

Rude Records

Tracklist: 1. See Through 2. Bitemytongue 3. Bad Bad Luck 4. Oh No 5. Hang Up