Hrom: Legends Of Powerheart: Part II

Het Canadese Hrom – wat in Slovaaks of het Tsjechisch zoveel zou betekenen als “Donder” – komt eraan met een vinyl versie van hun meest recente full-album ‘Legends Of Powerheart: Part II’, een album dat in 2020 door het Hoove Child Records-label op de markt werd gebracht. Het vijftal brengt een mix van power metal en speed metal die ons wat doet denken aan bands als Helloween of Gamma Ray. Nee, het niveau van deze twee bands haalt Hrom, spijtig genoeg, nog niet. Dat neemt echter niet weg dat liefhebbers van het subgenre hier voldoende zullen vinden om deze band aan het hart te drukken. Want, laten we eerlijk zijn, aan kracht, snelheid, gedrevenheid, energie en aanstekelijkheid ontbreekt het niet bij dit vijftal. Drums (Nolan Benedetti) en bass (Jake Axl Wendt) weten goed hoe ze een heel solide, krachtige en toch soepele basis moeten neerzetten. Die basis zorgt in de eerste plaats voor pakken gedrevenheid en energie. Voeg daar de snel klinkende aanstekelijke riffs aan toe (Matt Ries en Alex Langill) en de knappe gitaarsolo’s die zowel vingervlug als melodieus klinken en je begrijpt dat Hrom voldoende te bieden heeft om fans van het (sub)genre te lokken. En dan hebben we het nog niet gehad over de krachtige, soepele en melodieuze stem van Jan Loncik die het plaatje afrondt. In ieder geval ruim voldoende om een meer dan voldoende te scoren bij MUSIKA. Absolute top zullen we dit werkstuk niet noemen, maar als je echt fervent fan bent van de eerder genoemde toppers in het subgenre, zal je ook bij Hrom voldoende vinden om je een aantal uurtjes zoet te houden. Bij deze is de vinyl-uitgave van het derde full-album van Hrom dan ook meer dan gerechtvaardigd. Laten we je nog melden dat het album elf tracks telt – de korte instrumentale opener ‘Part II (Intro)’ meegeteld – en dat daar eigenlijk geen enkele track tussen steekt die verveelt of waar onze aandacht de kans kreeg om af te dwalen. Helaas, voor Hrom dan toch, zitten er ook geen uitschieters tussen. Toch is dit een album dat we kunnen aanbevelen indien je interesse ligt in een mix van power metal en speed metal, want elke keer dat we het album aan een nieuwe luisterbeurt onderwerpen stijgt het in onze waardering.

Luc Ghyselen (84)

Independent Release

Tracklist: 1. Part Ii (Intro) 2. Ethereal Travel 3. Seers Trial 4. Stargunner 5. Certain Doom 6. Spectral Horizon 7. Enchanter 8. Triforce Command 9. Final Strike 10. Death In The Night Sky 11. Serpent Rider