Borboropsis: Decorticated Burial Of Delirium (ep)

Met ‘Decorticated Burial Of Delirium’ is het Amerikaanse doom / death metal gezelschap Borboropsis aan zijn allereerste werkstuk toe. Volgens de meegestuurde tekst krijg je drie tracks te verwerken op dit debuut, goed voor een kleine vijfentwintig loodzwaar en agressief geweld. Bij de ons aangeleverde kopie vinden we slechts twee tracks, goed voor een klein kwartiertje loodzwaar op je inbeukend geweld. Echt rouwig zijn we er niet om. Niet omdat Borboropsis een minderwaardig product zou hebben afgeleverd, wel omdat wij niet zoveel variatie in de loodzware dreigende mix ontdekken. De heren openen meteen rauw en loodzwaar met ‘Echoed Winds Of Corporeal Derangement’ en zetten zodoende de toon ook voor opvolger ‘Transmute Miseries Of the Solemn Halls’. De twee nummers beuken zwaar en log op je in en omhullen je in donkere dreiging, maar vraag ons niet om daadwerkelijk verschillen te gaan zoeken in beide tracks. Ok√©, de tweede is bijna dubbel zo lang qua tijdsduur dan de openingstrack, en ja er komen een paar extra accentjes langs, maar uiteindelijk blijft ons gevoel hetzelfde: loodzwaar, donker met rauwe brutale vocalen. Of, nee, toch niet, want ‘Transmute Miseries Of The Solemn Halls’ krijgt een afsluitende minuut of zo van akoestisch gitaar getokkel. Van een contrast gesproken met de rest van het werkstuk. Hoe ‘Decortication / Delirium’ klinkt, weten we dus niet, maar we vermoeden dus ook loodzwaar en brutaal. Met twee tracks is het misschien moeilijk om echt een oordeel te vellen, zodat we Borboropsis nu nog het voordeel van de twijfel toe kennen, maar we hopen toch op veel meer variatie tijdens een volgend werkstuk.

Luc Ghyselen (60)

Independent Release

Tracklist: 1. Echoed Winds Of Corporeal Derangement 2. Transmute Miseries Of The Solemn Halls 3. Decortication / Delirium